Foto: EPA-EFE/Carl Recine

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je danas da je fudbaler Edinson Kavani spreman da igra, nakon što je obavio tri utakmice suspenzije zbog uvredljivog rečnika na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ...

Kavani je početkom oktobra iz Pari Sen Žermena prešao u Mančester junajted, a u novembru je posle utakmice sa Sautemptonom, u kojoj je sa dva gola doneo pobedu Junajtedu (3:2), na društvenim mrežama upotrebio španski izraz za crnce, kada je kao odgovor prijatelju napisao „Gracias negrito“.

On je kasnije obrisao tu objavu i izvinio se, rekavši da nije znao da su reči koje je upotrebio na maternjem jeziku u Engleskoj uvredljive. Fudbalski savez Engleske ga je suspendovao na tri utakmice, uz novčanu kaznu od 100.000 funti.

Junajted u utorak uveče igra kao gost protiv Barnlija, a bod iz tog meča bi mu doneo prvo mesto na tabeli Premijer lige.

„Edinson je dobro trenirao za vreme suspenzije. Imao je, naravno i nekoliko slobodnih dana, pošto ne možete previše da trenirate. Ali, on je spreman, daje nam drugačije opcije. On je drugačiji tip napadača od Mejsona (Grinvuda), Entonija (Marsijala) i Markusa (Rašforda) i drago mi je što će biti na raspolaganju. Zbog toga smo ga i doveli“, rekao je Solskjer, preneo je Skaj.

„Do sada je mnogo doprineo i sugran sam da će biti važan igrač u našoj ekipi do kraja sezone. Imamo utisak da sezona počinje sutra uveče“, dodao je trener Junajteda.

Prethodnih dana mnogi su navodili da je Junajted kandidat za titulu, ali je Solskjer takve navode odbacivao.

„Niko se neće sećati kako je izgledala tabela 12. januara 2021. godine. Bolji smo nego što smo bili u ovom periodu prošle godine. Pobedili smo u više utakmica, postigli smo više golova, igrali smo bolji fudbal i naravno to je pozitivno“, naveo je on.

„Ali, niko se ne seća kako je izgledala tabela u januaru, a mi želimo da razvijemo ekipu, da napredujemo. Pokazali smo da možemo da se vratimo posle razočaranja. Igrači koji su igrali u FA kupu pokazali su karakter, stav i kvalitet“, dodao je nekadašnji igrač Mančester junajteda.

On je rekao da su Luk Šo, Viktor Lindelof, Pol Pogba i Erik Baji danas trenirali.

„Pol i Erik nisu obavili ceo trening, ali Luk i Viktor jesu“, rekao je Solskjer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram