Foto: Emir Sadovic/Starsport

Ne smiruje se bura u vezi sa dešavanjima u Fudbalskom klubu Novi Pazar, a stvari su dobile i novu dimenziju.

 

Sve je pokrenuo Sindikat profesionalnih fudbalera koji je objavio da u superligašu postoje slučajevi šikaniranja igrača.

PROČITAJTE JOŠ

„Dana 23.09.2020. FK Novi Pazar je saopštio četvorici igrača da neće više trenirati sa prvim timom zbog toga što su odbili da odu na pozajmice, pretećim tonom da će se vrlo brzo susresti sa velikim iskušenjima, što je kod igrača unelo veliku uznemirenost i opravdani strah“, navedeno je u saopštenju.

Takođe, Sindikat je objavio da se upravi FK Novi Pazar obratio dopisom.

„SPF Nezavisnost pokušao je mirnim putem da reši sva sporna pitanja, dopisom koji je poslat na adresu FK Novi Pazar 23.10.2020. i na naše iznenađenje, dobili smo odgovor kojim FK Novi Pazar potvrđuje da su igrači sklonjeni iz tima zbog toga što su odbili da odu na pozajmice“.

Kako je navedeno, klub je igračima uskratio medicinsku negu, što znači i kršenje radnih prava igrača i ugovornih obaveza.

Zatim se oglasio i klub.

„Ta četvorica fudbalera ne treniraju sa ostatkom ekipe jer po mišljenja trenera i stručnog štaba poseduju manji kvalitet u odnosu na ostale igrače. Osim toga, ne ponašaju u skladu sa Pravilnikom kluba i ne ispunjavaju svoje obaveze iz ugovora na adekvatan način. Njih četvorica nisu ispoštovali odluku Upravnog odbora, koji je zbog viška igrača bio primoran da pojedine fudbalere pošalje na pozajmice u klubove u kojima bi imali više prostora za igru i napredovanje, kao i mnogo bolje finansijske uslove nego u FK Novi Pazar. Na pozajmici bi se zadržali samo do decembra 2020. godine, posle čega bi se vratili u naš klub i ravnopravno konkurisali za tim. Pozajmice ostalih igrača realizovane su bez problema, pa je stvoren prostor da se popune deficitarne pozicije u cilju dalje borbe za opstanak u Super ligi Srbije. Fudbaleri koji su se za pomoć obratili sindikatu to kategorički odbijaju, a smatramo da to rade jer žele da spreče da klub napreduje. Fudbal je timski sport i logično da oni koji u njemu ne učestvuju, već razmišljaju samo o medijskoj pažnji i ličnim interesima, ne mogu biti u ekipi“, navedeno je u saopštenju.

Korak dalje je otišao Sindikat, objavljujući snimak i tvrdeći da se na njemu čuje glas trenera Kenana Kolašinca.

„Trener FK Novi Pazar Kenan Kolašinac uputio je ozbiljne pretnje, ali i uvrede jednom igraču koji je poslednjih mesec dana meta kluba i koji je izložen diskriminaciji, mobingu i šikaniranju. Nismo želeli da podelimo ceo snimak koji traje znatno duže kako ne bismo unosili uznemirenost u porodicu igrača. Pozivamo policiju i tužilaštvo da odmah reaguju, takođe, pozivamo i FSS da odmah i bez odlaganja suspenduje trenera Kenana Kolašinca i procesuiraju ga po službenoj dužnosti“, navedeno je u saopštenju Sindikata.

 

EKSKLUZIVNO: SNIMAK PRETNJI IGRAČU:

Trener FK Novi Pazar Kenan Kolašinac uputio je ozbiljne pretnje ali i uvrede jednom igraču koji je poslednjih mesec dana meta kluba i koji je izložen diskriminaciji, mobingu i šikaniranju.

Nismo želeli da podelimo ceo snimak koji traje znatno duže kako ne bismo unosili uznemirenost u porodicu igrača.

Pozivamo policiju i tužilaštvo da odmah reaguju, takođe, pozivamo i FSS da odmah i bez odlaganja suspenduje trenera Kenana Kolašinca i procesuiraju ga po službenoj dužnosti.

Posted by Sindikat Profesionalnih Fudbalera Nezavisnost on Петак, 06. новембар 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar