Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su od Galatasaraja drugi meč u grupi A sa 3:2.

Velikan je posrnuo na Old Trafordu pred svojim navijačima, iako je dva puta vodio tokom meča. Srušio ga je Mauro Ikardi koji je u tri minuta najpre promašio penal, a onda postigao pogodak za pobedu.

PROČITAJTE JOŠ:

Junajted je u završnici susreta uspeo da vrati dramu, ali nije na kraju uspeo do trećeg gola, a završio je susret sa igračem manje zbog isključenja Kazemira u 77. minutu, pre penala Ikardija.

Šokantnu pobedu je ostvario Galatasaraj tako što je kaznio čudnu i neretko lošu reakciju odbrane i uopšte igrača Junajteda.

„Crveni đavoli“ stoga nemaju nijedan bod posle dve utakmice u grupi u kojoj im stvari izmiču kontroli jer Bajern Minhen već ima šest bodova, a Galatasaraj četiri.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Turski tim se nije predavao i to je bio recept kako da izađe na kraj sa ekipom Erika ten Haga, koja je u 17. minutu prva povela.

Markus Rašford je poslao pas za Rasmusa Hojlunda koji je uspeo da pogodi mrežu i donese svom timu 1:0. Galatasaraj je izjednačio samo šest minuta kasnije.

I to je bivšem klubu mrežu zatresao Vilfrid Zaha. On je pogodio sjajnim udarcem, posle čega je bilo šansi na obe strane.

Rezultat se nije menjao sve do nastavka kada je krenuo šou. Prvo je Hojlundu poništen gol zbog ofsajda u 59. minutu, a onda je u 67. uspeo da pobegne odbrani Galate i Mančester je poveo 2:1.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Dva minuta se čekalo da Kerem Akturkoglu opet izjednači posle akcije koju je vukao Davinson Sančez, a ključni momenat desio se u 76. minutu.

Tada je Andre Onana napravio strašan kiks i dao loptu u noge Drisu Mertensu. Onda je Kazemiro ostao vezanih ruku i morao je da obori Mertensa rizikujući isključenje.

Dobio je crveni karton zbog greške svog golmana, ali Mauro Ikardi nije pogodio penal. Samo tri minuta posle toga, u 81. minutu, Argentinac je iskoristio lošu odbranu Sofijana Amrabata, izašao je sam ispred Onane i nije mu bilo teško da postavi konačan rezultat 3:2.

Liga šampiona, drugo kolo (utorak):

Salcburg – Sosijedad 0:2 (0:2)

(Ojarzabal 7, Mendez 27)

Union Berlin – Braga 2:3 (2:1)

(Beker 30, 37 – Nijakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4)

Kopenhagen – Bajern Minhen 1:2 (0:0)

(Lerager 56 – Musijala 67, Tel 83)

Inter – Benfika 1:0 (0:0)

(Tiram 62)

Lans – Arsenal 2:1 (1:1)

(Tomason 25, Vai 69 – Žezus 14)

Mančester junajted – Galatasaraj 2:3 (1:1)

(Hojlund 17, 67 – Zaha 23, Akturkoglu 71, Ikardi 81)

Napoli – Real Madrid 2:3 (1:2)

(Ostigard 19, Zjelinski 54 p – Vinisijus 27, Belingem 34, Meret 78 ag)

PSV Ajndhoven – Sevilja 2:2 (0:0)

(De Jong 86 p, Teze 90+5 – Gudelj 68, En Neziri 87)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Mitrović dao gol u azijskoj Ligi šampiona, srpski napadač je strah i trepet u Al Hilalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar