Neverovatan kiks golmana Ajaksa Andrea Onane za pobedu Liverpula
Foto: EPA-EFE/Paul Ellis

Disciplinsko telo UEFA izreklo je Andreu Onani iz Ajaksa čak 12 meseci suspenzije zbog kršenja antidoping pravila.

PROČITAJTE JOŠ

Još u oktobru prošle godine, u urinu ovog fudbalera pronađen furosemid, a suspenzija važi od 5. februara i odnosi se na sve fudbalske aktivnosti, u klubu i reprezentaciji.

Ajaks je saopštio da se Onana 30. oktobra nije osećao dobro i da je zato želeo da uzme tabletu, ali je nesvesno uzeo lek koji je njegova supruga prethodno uzimala.

Onana je pogrešio sa lekom, greškom uzevši lek svoje supruge, što je na kraju rezultiralo ovom merom koju je UEFA preduzela protiv golmana.

On je naveo da nije imao nameru da prevari sistem i pravila, ali UEFA je po ovom pitanju rigorozna i igrači imaju obavezu da paze strogo šta unose od medikamenata.

Onana i Ajaks će se žaliti na odluku Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Generalni direktor Edvin van der Sar je stao uz fudbalera.

„Izričito smo protiv lekova koji poboljšavaju performanse, očigledno se zalažemo za čisti sport. Ovo je užasna pauza za samog Andrea, ali sigurno i za nas kao klub. Andre je vrhunski golman, koji je godinama dokazivao svoju važnost za Ajaks i veoma je popularan među navijačima. Nadali smo se uslovnoj suspenziji ili suspenziji mnogo kraćoj od ovih dvanaest meseci, jer lek nije bio namenjen  jačanju tela i poboljšanju igara“, rekao je Van der Sar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar