Foto: EPA-EFE/JOHN MCVITTY

Fudbaleri Slovačke poslednja su reprezentacija koja je kroz baraž izborila vizu za Evro 2020. Oni su u produžecima pobedili u Belfastu Severnu Irsku sa 2:1 (1:1, 1:0).

Može se reći da je junak meča golman Gostiju Marek Rodak koji je imao nekoliko sjajnih odbrana, a poslednju u 120. minutu susreta.

PROČITAJTE JOŠ:

Na „Vindzor parku“ Slovačka je povela u 17. minutu, grešku odbrane Severne Irske iskoristio je Juraj Kucka koji je iz neposredne blizine uspeo da zatrese mrežu.

PROČITAJTE JOŠ: Mađari do Evra preokretom u poslednjim minutima

Četiri minuta kasnije golman Slovačke Marek Rodak bio je na ispitu posle odlično udarca Najala Mekgina, da bi golman Slovačke još jednom dobro intervenisao posle prodora Konora Vašingtona u 53. minutu.

Kada se činilo da će Slovačka slaviti u regularnom toku, u 88. minutu, posle centaršuta sa desne strane Milan Škrinjar je nespretno reagovao i postigao autogol za 1:1.

Mogla je Severna Irska u 90. minutu do potpunog preokreta, Gevin Vajt je šutirao sa ivice kaznenog protora i pogodio stativu!

U produžecima, u 101. minutu Marek Rodak je još jednom sjajno odbranio u situaciji kada je veliku šansu imao Kajl Laferti, da bi Slovaci do konačnih 1:2 stigli u 110. minutu.

Mihal Duris je došao do lopte na 20 metara od gola Iraca, ušao u kazneni prostor i šutirao sa 14 metara, lopta je završila kraj leve stative u mreži.

I konačno, u poslednjem minutu nova prilika za Severne Irce da dođu makar doi penala, Džoni Evans je pokušao posle centaršuta, zahvatio je loptu glavom, ali je Rodak uspeo da je „izvadi“ iz donjeg desnog ugla i spreči gol.

Ovo će biti drugo učešće Slovačke na Evropskom prvenstvu, od kada nastupa kao samostalna država. Nastupiće u Grupi E, zajedno sa Španijom, Švedskom i Poljskom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar