Mektominej
Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Mladi vezni fudbaler Mančester junajteda Skot Mektominej nije birao reči posle pobede svoje ekipe u gradskom derbiju i uputio poruku navijačima Sitija.

 

Tim menadžera Olea Gunara Solskjera je upisao trijumf rezultatom 2:0, a 23-godišnji Englez je postigao drugi pogodak, svoj prvi u duelima sa velikim rivalom.

„Ovo je toliko divan momenat, naročito u utakmici koju smo mogli da rešimo još jednim golom, nešto ranije u meču“, rekao je Mektominej.

On je istakao da je bilo teško u prvih 20 minuta utakmice, ali i da je potom njegova ekipa preuzela kontrolu.

PROČITAJTE JOŠ

„Predivno… Vidite koliko znači ovo momcima, tri puta ove godine smo pobedili Siti. Znam jednog ili dvojicu navijača Sitija, lepo je reći im to“, rekao je Mektominej.

Vezni fudbaler je dva meseca proveo van tima zbog povrede.

„Bio sam očajan u želji da se vratim i da pomognem timu jer vidim napredak u timu“, rekao je Mektominej.

On je postigao pogodak u šestom minutu nadoknade vremena, udarcem sa više od trideset metara posle greške golmana Sitija.

„Pročitao sam šta će da uradi. Očigledno je da je prelep osećaj pogoditi pred svojim navijačima u finišu utakmice“, istakao je Mektominej.

Ekipa sa Old Traforda se i dalje nada da će stići do mesta koje vodi u Ligu šampiona, ima 45 poena na petom mestu i zaostaje tri boda za Čelsijem.