Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pobedom protiv Partizana nakon boljeg izvođenja penala. Meč je obeležila nervoza, umalo tuča gotovo svih učesnika i velika napetost.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Borjan 7 – Heroj sa dva odbranjena penala. Sačuvao hladnu glavu i doneo Zvezdi prvi trofej u Kupu još od 2012. godine. Bio je nervozan čitav susret, ali njegovi kiksevi nisu koštali Zvezdu. Na kraju je još jednom pokazao zbog čega nosi kapitensku traku i bio najbolji kad je bilo najteže. Prva velika njegova greška nakon jednog centaršuta Markovića mogla je skupo da košta crveno-bele, na njegovu sreću Pankov je to uspeo da „očisti“. U produžetku mu je ispala jedna lopta, ali su defanzivci uspeli da otklone opasnost.

Milan Gajić 5,5 – Bio prilično pasivan u prvom delu, a njegovo vraćanje lopte Pankovu izbacilo je iz takta Stankovića. U jednom trenutku je trener Zvezde ljutito seo na klupu jer mu je nekoliko puta već ukazao na to. Od 72. minuta ga zamenio Marko Gobeljić.

Radovan Pankov 6,5 – Imao ulogu „čistača“ i skupljao svaku loptu ispred gola Zvezde. Bolji u štoperskom paru crveno-belih.

Nemanja Milunović 6 – U prvom poluvremenu nije imao previše posla, a imao je nekoliko lopti unapred kada je otvarao polukontre Zvezde. U nastavku meča je češće grešio, pa je čak otvarao i polukontre Partizanu. Kasnije bio nesiguran i kod ispucavanja,

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Milan Rodić 6,5 – Imao nekoliko prodora uz levu liniju, ali nije imao saradnju sa Kataijem kao što je to obično slučaj. Bio fokusiraniji na defanzivne zadatke, a po njegovoj strani je Partizan retko napadao.

Seku Sanogo 6,5 – Pokazao sve vrline, ali i mane. Koliko god da je neprelazan u defanzivi, ima problema sa kreacijom napada, pa je u nekoliko navrata lako „prodao“ lopte.

Gelor Kanga 5,5 – U nekoliko navrata napravio nesmotrene faulove, ali je imao nekoliko dobrih lopti unapred ka saigračima. Nedostajali su njegovi šutevi sa daljine jer je odbrana Partizana odlično markirala svaki njegov pokušaj. Dovoljno je o njegovoj igri rekao Stanković kada je odlučio da ga izmeni u 66. minutu.

Mirko Ivanić 6 – Još jednom se pokazao kao motor crveno-belih. Nije bio konkretan, kao što je često bio ove sezone kao jedan od najboljih strelaca crveno-belih. Nemilice su ga „tukli“ igrači Partizana, a imao je čitavu seriju žestokih duela. Nakon jednog od njih Aleksahndar Miljković je dobio žuti karton. Zamenio ga je Degenek.

Foto: Starsport

Aleksandar Katai 6 – Verovatno je nekoliko puta u toku meča vraćao film na slobodan udarac koji je imao u prvom poluvremenu. Samo na momente pokazivao kakav je zaista majstor. Promašio izglednu šansu u 59. minutu kada je odlučio da šutira levom nogom, a lopta završila visoko preko prečke. Zamenjen je u 72. minutu.

El Fardu Ben 6 – Radio, samo na momente, ono zbog čega je po mnogima najbolji stranac Zvezde u istoriji i na šta je navikao navijače. Imao je nešto defanzivniju ulogu, ali se odlično dopunjivao sa Ivanićem i Kangom. Ovog puta nije bio velika pretnja u napadu. Bio zadužen za kornere, kako je vreme prolazilo bio je sve nervozniji i gubio sve više duela. Zamenio ga je Krstović.

Dijego Falčineli 6,5 – Već u prvom poluvremenu je promašio tri izgledne šanse. U sva tri navrata je lopta prošla tik pored desne stative Stojkovića, a pokušaj petom je mogao da bude jedan od najatraktivnijih golova sezone u srpskom fudbalu. Ipak, na kraju je samo besno udarao rukama o travu. Ostao bez snage, pa ga je u prožetku zamenio Aleksa Vukanović.

Dijego Falčineli širi ruke nakon promašaja u finalu Kupa protiv Partizana
Foto: Starsport

Rezervisti

Veljko Nikolić 6 (od 66. umesto Kange) – Promašio odličnu šansu u 79. minutu, kao džoker bio još jedan pravi potez Stankovića, ali ujedno i pokazao da je za njega možda bilo mesta i od prvog minuta.

Slavoljub Srnić (od 72. umesto Kataija) 6 – Imao više defanzivnih od Kataija. Po ulasku u igru odmah otklonio opasnost pred golom Borjana. Bio izbor Stankovića za zatvaranje prilaza golu. Promašio izglednu priliku u prvom produžetku.

Marko Gobeljić (od 72. umesto Gajića) – Posao u defanzivi odradio solidno, bez učinka u napadu.

Miloš Degenek (od 91. umesto Ivanića) – Bez zapaženijeg učinka.

Aleksa Vukanović (od 91. umesto Falčinelija) – Bez zapaženijeg učinka.

Nikola Krstović (od 91. umesto Falčinelija) – Zakuvao situaciju na terenu nakon penala. Unosio se u lice Stojkoviću koji je odreagovao, nakon čega je došlo do incidenta.

Dejan Stanković 6,5 – Startna postava je izgledala kompaktno na terenu, ali su izmene pokvarile utisak. Pokazao je da je spremio tim da ima i plan B, ali zamisao nije urodila plodom. Izmenama je izgubio kreaciju, a „radilice“ nisu uspele da postignu pogodak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar