Blam navijači Fenerbahče
Blam navijači Fenerbahče; Foto: Screenshot Twitter FORA

Nije nikakva tajna da su navijači neretko spremni na sve samo kako bi izbacili iz takta protivnički tim. Surovo vređanje, provociranje, uključivanje političkih momenata, pa na sreću i sve ređe rasističko maltretiranje godinama su deo folklora u svetu fudbala.

Postoje oni koji su recimo to tako inventivniji ili originalniji od drugih, a u Turskoj niko nije tek tako slavio.

PROČITAJTE JOŠ

Znali su na gostovanju Fenerbahčeu da padnu i velikani, a kada je Dinamo iz Kijeva stigao u Istanbul nije očekivao provokacije kakve je doživeo.

U jeku rata u Ukrajini, u trenutku kada je Vladimir Putin, predsednik Rusije, verovatno najomraženija ličnost u čitavoj zemlji, navijači turskog tima su sa tribina počeli da mu skandiraju ime.

Bujalski je u 57. minutu pogodio za 1:0 (prvi meč Fenerbahčea i Dinama završen bez golova), a onda je kao po komandi počelo skandiranje „Vladimir Putin“.

Već u tom trenutku je Fenerbahče imao igrača manje (isključen Juksek zbog spoticanja), čak je Valensija promašio i penal u 70. minutu. Ipak, uspeo je Salai da ostavi domaćina u životu golom u 89. minutu.

A onda nakon svega – hladan tuš. U 114. minutu Karavaev pogađa za 2:1 i odvodi Ukrajince u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Snimak skandiranja Vladimiru Putinu sakupio je pet miliona pregleda za manje od 12 sati od objavljivanja.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare