Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Nekadašnji istražitelj u Fudbalskom savezu Italije Đuzepe Perokaro je naveo da u arhivama više ne postoji deo audio snimka VAR tehnologije sa utakmice između Intera i Juventusa iz 2018. godine.

Taj meč je odlučivao šampiona Italije, torinski klub je slavio rezultatom 3:2 i osvojio trofej ispred Napolija.

PROČITAJTE JOŠ

Perokaro je ukazao da je problematičan deo u kom je fudbaler Juventusa Miralem Pjanić izbegao da dobije drugi žuti karton.

Prethodno je isključenje zaradio Matijas Vekino, a to se očekivalo i u slučaju reprezentativca BiH posle oštrog faula nad Rafinjom.

„Ponašanje sudije Danijelea Orsata je donelo tenziju. Dobio sam žalbe na njegov rad. Zbog toga sam zatražio da čujem audio snimak, ali taj deo u kom je Pjanić izbegao isključenje ne postoji“, istakao je Perokaro.

Bivši sudija Luka Mareli je naveo da VAR ne može da interveniše po pitanju isključenja.

U priču se uključio i prvi čovek sudijske komisije Nikola Ricoli, koji je rekao da navodni „izgubljeni“ snimci nikada nisu ni postojali.

„Protokol nalaže da se snimaju samo određeni razgovori. Samo pet ili šest njih sa jedne utakmice bivaju objavljivani. Perokaro je tražio snimak celog meča, ali to jednostavno ne postoji. Snimaju se samo razgovori koji se odnose na dosuđivanje penala ili direktnih crvenih kartona. Sporan razgovor nikada nije snimljen“, naveo je Ricoli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar