Serija A
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Italijanski infektolog Đovani Reca rekao je da ne vidi način da se takmičenje u fudbalskoj Seriji A nastavi kako je predviđeno, za nekoliko nedelja.

Fudbalska takmičenja prekinuta su sredinom marta u gotovo svim evropskim ligama zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao je u subotu da se nada da će ekipe početi da treniraju u maju, ako svi igrači budu negativni na koronavirus, a da će utakmice početi da se igraju krajem maja.

Međutim, direktor infektivnog odeljenja Zdravstvenog instituta Italije Đovani Reca rekao je da su ta predviđanja nerealna.

„Ako bih morao da dajem tehnički izveštaj, naveo bih da sam protiv nastavka takmičenja. Ali, političari će odlučiti“, rekao je Reca, preneli su italijanski mediji.

„Fudbal je sport pun kontakta uz veliki rizik prenošenja virusa. Oni su predložili da se fudbaleri pažljivo prate, uz gotovo svakodnevna testiranja. Skoro smo ušli u mesec maj“, dodao je on.

Portparol Lacija je reagujući na tu izjavu, pozvao naučnike „da pronađu lek umesto da se bave problemima poput fudbala“, nakon što se Reca izjasnio kao navijač rivalskog kluba Rome.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar