Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Nekadašnji srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u petak u Rimu.

Vest o smrti legende fudbala obišla je planetu, a tim povodom se oglasio i Fudbalski savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tužna vest za srpski fudbal, region, Evropu i fudbalski svet – preminuo je Siniša Mihajlović. Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je svojom karijerom ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala. Dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspeti da po drugi put pobedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svet je sada u suzama, ali Siniša ne bi voleo da se vide te suze. Šampioni ne umiru“, pišu iz FSS na zvaničnom sajtu.

Iz Saveza podsećaju i da je Miha 1988. došao u Vojvodinu kao jedan od najtalentovanijih sa prostora bivše Jugoslavije.

Vojvodina je sa njime u ekipi postala prvak države posle 23 godine, a decembra 1990. prešao je u Crvenu zvezdu.

„Tu su ga sačekali sada već legende kluba, Dejan Savićević, Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Darko Pančev, Refik Šabanadžović, Robert Prosinečki, Miodrag Belodedić… Zajedno su osvojili Evropu i svet. Navijači Crvene zvezde pamte njegov gol protiv Bajerna iz Minhena u polufinalu Kupa šampiona, kao i gol koji je postigao u penal seriji finala u Bariju, protiv Olimpika iz Marseja. Blistao je i u Tokiju u meču Interkontinentalnog kupa protiv čileanskog Kola Kola“, naveli su iz FSS.

Dodali su i da je igrao za mladu reprezentaciju stare Jugoslavije i SR Jugoslaviju u seniorskoj konkurenciji, a oproštajnu utakmicu je odigrao u Novom Sadu 2007. godine.

„Po završetku karijere posvetio se trenerskom poslu, kao pomoćni trener osvojio je dve titule sa Interom, a onda je samostalno vodio Kataniju, Fjorentinu, Bolonju (dva puta), Sampdoriju, Milan, Torino… I bio selektor reprezentacije Srbije. Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Andrija Živković… Sve su to igrači koje je u najbolji nacionalni tim lansirao Siniša Mihajlović. Godine 2019. dobitnik je Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije“, zaključili su iz FSS.

BONUS VIDEO: Kako je pričao Siniša Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar