Foto: Starsport/ Pedja Milosavljevi

Sin fudbalskog sudije Maja Vujovića, Uroš Vujović (22), uhapšen je sa Nemanjom Toprekom (23) zbog brutalnog prebijanja Nikole Ćuluma (22) 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu.

Njih dvojica su sve vreme bili u bekstvu, a krili su se u Republici Srpskoj. Oni su odranije poznati policiji i već su imali prijave zbog nasilničkog ponašanja. Sada se terete za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje.

PROČITAJTE JOŠ

Prema izvorima bliskim istrazi, oni su ga tukli i rukama i nogama i letvama i naneli su mu teške povrede.

U zapisniku prijave koju je Ćulum podneo dan nakon što je pretučen stoji da su ga osumnjičeni pretukli u klupskim prostorijama FK Vojvodini koje su date na raspolaganje navijačima, a prema nezvaničnim informacijama, uprava kluba je odbila da stavi kamere u službene prostorije Vojvodine.

Svetlo u sobi bilo je ugašeno, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena!

„Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest“ stoji u zapisniku, na koji se poziva „Blic“ koji je objavio vest o hapšenju.

Ćulum je pokušao da pobegne ali mu napadači to nisu dozvolili i nastavili su da ga tuku. Kada je konačno u tome uspeo javio se u Urgentni centar gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice.

Uhapšeni su inače deo navijača Vojvodine i saradnici Slobodana Milutinovića Snajpera poznatog kao bivšeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, koji se našao na čelu navijača Vojvodine, „Firmaša“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar