Foto: foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Mnogi još uvek pamte čuveni klizeći start Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem u Beogradu na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu između Srbije i Hrvatske, sada je i štoper "vatrenih" progovorio o tome.

Defanzivca svi pamte po startu nad reprezentativcem Srbije zbog kog je te 2013. godine dobio direktan crveni karton.

PROČITAJTE JOŠ

Sprečio je tada kontranapad „orlova“ u trenutku kada je našoj selekciji bila potreban trijumf da bi ostala u trci za SP.

Osam godina kasnije Šimunić se ne kaje i smatra da je to samo deo igre.

„To je fudbal. Mnogi treneri danas govori o sastavima i načinima igre. Međutim, fudbal je trenutak, situacija. Neko pogodi s odlukom pa napravi ono što je trebalo, neko to ne napravi. Kad nešto moraš, nije ti teško to da uradiš“, rekao je Šimunić.

Nikada kasnije se nije čuo sa Sulejmanijem nakon tog meča.

„Upoznali smo se još ranije, kada smo se suočili u Ligi šampiona, dok sam igrao u Dinamu, a on u Ajaksu. Dobar je momak, inače ima i rodbinu tu u Zagrebu“, rekao je Šimunić.

Hrvatska je tim bodom osigurala baraž za Svetsko prvenstvo u Brazilu, a Šimunić nema dilemu da bi i sa nekim drugim rezultatom iz Beograda „vatreni“ bili drugi u grupi.

„Igrali smo s Belgijom kod kuće, ali bili smo sigurno drugi. I sada, 1:1 u 81. minutu… Da sam ja stao pet, šest metara ispred, što sam i trebao, to se ne bi dogodilo. Međutim, bilo je kako je bilo. Hvala Bogu, bodom smo ušli u baraž i izborili SP. Svako daje sve od sebe za nacionalni dres. Onaj ko to ne daje, tamo mu nije mesto“, rekao je Šimunić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar