Foto: EPA/FILIP SINGER EDITORIAL USE ONLY

Darijo Srna, bivši hrvatski fudbaler, a sada sportski direktor Šahtjora, bio je u poseti kampu Partizana u Antaliji, gde se crno-beli spremaju za drugi deo sezone.

Partizan će u Superligi probati da nadoknadi devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a Srna je Partizan posetio prevashodno zbog Igora Duljaja, nekadašnjeg saigrača u klubu iz Donjecka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igor je moj brat i veliki prijatelj sa kojim sam proveo tolike godine u Šahtjoru. Ne samo da smo igrali zajedno, već smo postali i porodični prijatelji. To je veliki čovek i igrač našeg kluba“, rekao je Srna.

Iako dodaje da je svakodnevno na vezi sa Duljajem, nije imao priliku da ga uživo vidi neko vreme.

„Došao sam da se vidim i sa Stanojevićem, Ilievim. To su prijatelji protiv kojih sam igrao i imao dobre rezultate. Stojkoviću sam davao golove, Lazar Marković je isto tu. Lepo je setiti se starih dana i trenutaka“, kaže Srna.

Da prati prilike u Srbiji, Srna pokazuje i po tome što je ispratio transfere Filipa Stevanovića i Umara Sadika.

„Ima mnogo dobrih mladih igrača na prostoru bivše Jugoslavije. Ne samo da su nama interesantni, već celoj Evropi. Vi prodajete igrače i u Mančester siti, Almeriju, velika je istorija Partizanovih igrača koji su otišli u velike klubve. Naša skauting služba drži ceo Balkan na oku, gleda i ako bude neko interesantan sigurno će biti na našem papiru“, kaže Srna.

 

Međutim, Partizan nije jedina ekipa koju Srna gleda makar povremeno.

„Pratimo i igrače Vojvodine gde je moj brat Lala (Nenad Lalatović) trener. I Deki Stanković je u Zvezdi. Pratimo sve. Partizan je sad na drugom mestu, biće interesantno prvenstvo“, veli Srna.

Da podsetimo, Srna je igrao u ekipi Šahtjora sa Duljajem od 2004. do 2010, kada je Igor bio u Donjecku, dok je Darijo čak 15 godina proveo u dresu ukrajinskog kluba – od 2003. do 2018.

Ovaj klub ima zakazan i susret sa Crvenom zvezdom kao generalnu probu srpskog kluba za meč sa Milanom u Ligi Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram