Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone izjavio je da odlična forma Luisa Suareza u tekućoj sezoni može biti ključna u duelima sa Čelsijem u Ligi šampiona.

Lider španske Primere u utorak u Bukureštu igra kao domaćin protiv engleskog kluba u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Atletiko u meč ulazi nakon dva kiksa u ligi, gde su u roku od tri dana izgubili četiri boda u duelima protiv Levantea.

Argentinski stručnjak izjavio je da klub nema problem što će prvu utakmicu morati da igra u Rumuniji i našalio se na podatak da Luis Suarez, iako prvi strelac Primere sa 16 golova, već četiri godine nije dao gol na gostovanjima u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

„Pa, nas u utorak očekuje utakmica na domaćem terenu, tako da to pitanje možete da sačuvate kada budemo gostovali u Londonu“, rekao je Simeone.

Trener Atletika istakao je da ekipu očekuje težak meč protiv tima predvođenog „sjajnim trenerom“.

„Došao je u klub koji odlično stoji finansijski i ima odlične fudbalere. Mnogo su investirali u mlade igrače, ali tim nije odreagovao kako treba pa su napravili izmenu na klupi i doveli sjajnog trenera. Gledajući njihove golmane, napadače, pa čak i izmene vidim mnogo talenta, mnogo opcija i igrače koji bi bili starteri u bilo kom timu u Evropi“, rekao je Simeone i dodao da bi odlična forma Luisa Suareza mogla da bude presudna za njegov tim.

„Luis nam je važan u svim takmičenjima jer je lider na terenu. Uliva mnogo samopouzdanja timu i privlači pažnju protivnika. Njegova statistika mnogo govori i on ima poseban dar – davanje golova“, poručio je Simeone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar