Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Siniša Mihajlović, trener fudbalera Bolonje, oduševljen je zbog pobede njegovih izabranika nad Interom (2:1) u susretu 30. kola Serije A.

Junaci pobede Bolonje na „Đuzepe Meaci“ bili su mladi igrači iz Gambije, strelci golova, 18-godišnji, Musa Džuvara i 21-godišnji Musa Berou.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su u razmaku od šest minuta, tačnije u 74. i 80. minutu postigli dva gola i tako doneli bodove svom timu.

„U prvih 25 minuta smo napravili dosta grešaka, delovali smo pomalo uplašeno. Ostali smo na 1:0, imali smo šansu preko Orsolinija. Remi bi bio nepravedan rezultat u tom delu. Na sreću, u poluvremenu, orhabrio sam momke. Pričao sam im svakakva sr… samo da ih okuražim. Nije lako igrati protiv Intera sa golom zaostatka i desetoricom“, kaže Mihajlović.

Bio je to drugi uzastopni put kako Bolonja odnosi bodove sa „Meace“.

„Ovo je pobeda karaktera i ubeđenja. Srećan sam zbog momaka, zaslužili smo pobedu. Želeo sam da ohrabrim tim, čini se da smo čekali da postignemo golove da bismo počeli da igramo. Posle penala koji nisu iskoristili, oni su stali. Bili smo posle toga dobri, imali smo još prilika“, dodao je srpski stručnjak.

Naravno, bio je pun komplimenata na račun strelaca, posebno Muse Džuvare, koji je postigao izjednačujući gol.

„Orsolini i Tomijasu su trebali da pauziraju, ali nisam imao dovoljno alternativa zbog povreda Skova Olsena i Mbajea. Imao sam samo Džuvaru. Hteo sam da stavim Svanberga na desno, ali sam onda rekao sebi, ma stavi u tim Musu, sa haosom koji on pravi na terenu, uradiće nešto. Uveo sam ga igru sa ubeđenjem da može da postigne gol, rekao sam tom pomoćniku. Veoma dobar momak, zaslužio je taj trenutak radosti. Kakav sam imao izbor? Nikakav, što bi rekao Berluskoni, kad pobeđuješ, dobar si momak, kad gubiš, ti si…“, dodao je u svim stilu.

Kada je reč o isključenju Sorijana, kaže da je to posledica praznog stadiona.

„Bez publike na stadionu, sve možete da čujete, morate da razumete i sudije. Da smo imali publiku na tribinama, sudija to ne bi čuo. Sorijano je morao da bude oprezniji, ako niste član velikog tima, sudije vam neće oprostiti“, zaključio je Mihajlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar