Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Siniša Mihajlović i njegova Bolonja ponovo su bili kobni za Inter. U 30. kolu Serije A, Bolonja je kao gost na "Đuzepe Meaci" slavila da 2:1 (0:1).

Bolo je tu svega – tri gola, dva isključenja, sjajni golmani, promašen penal za Inter, sve u svemu, izuzetno uzbudljiv duel koji je imao sve što je bilo potrebno da zadovolji sve ukuse.

PROČITAJTE JOŠ:

Mihajlović je dan pre meča najavio kako će njegov tim „pokušati“ da šokira favorizovanog rivala i to mu je u potpunosti uspelo. Baš kao i na drugom debiju na klupi Bolonje, u februaru 2019. godine, kada je takođe slavio protiv svog bivšeg kluba.

Ovim trijumfom, Bolonja polako hvata priključak sa ekipama koje se bore za mesto koje vodi u Ligu Evrope, i ako ovako nastave, ništa nije nemoguće.

Bio im je to sedmi osvojeni bod u poslednja tri meča, kao i druga pobeda na strani od 2:1, prethodno su to uradili i 28. juna protiv Sampdorije.

Inter je bolje počeo meč, u 22. minutu Romelu Lukaku je sjajno pratio akciju i nije mu bilo teško da reaguje na odbijenu loptu i smesti je u mrežu.

Potom su na red došli golmani. Dva puta je Lukaš Skorupski odbranio govoto viđene golove za Inter, da bi mu se u 34. i 38. minutu revanširao sa druge strane i Samir Handanović.

Čim je krenuo drugi deo, šansa za Antonija Kandrevu, ali je Skorupski ponovo nekako sprečio gol.

Šest minuta kasnije, Bolonja, tačnije Musa Berou imao je priliku, ali je stativa sprečila izjednačenje, da bi četiri minuta kasnije sudija pokazao crveni karton igraču Bolonje, Robertu Sorijanu posle prigovora.

Mogao je Inter u 61. minutu sve da reši, dosuđen im je penal, ali Lautaro Martines je šutirao po sredini gola, Skorupski je odbranio, baš kao i odbirak koji je Roberto Galjardini pokušao da pretvori u gol.

Konačno u 74. minutu, Bolonja je stigla do izjednačenja. Osamnaestogodišnji Musa Džuvara, napadač iz Gambije, dobro je reagovao na odbijenu loptu, šutirao je precizno sa ivice kaznenog prostora i pogodio.

Tri minuta kasnije, i Inter je ostao sa desetoricom igrača pošto je drugi žuti karton zaradio Alesandro Bastoni, da bi Bolonja u 80. minutu stigla do pobedonosnog gola.

Domingez je sjajno proigrao mladog Musu Beroua koji je bio precizan sa desetak metara iskosa sa leve strane i tako je Bolonja načinila preokret.

Do kraja meča, viđena je po jedna šansa sa obe strane, ali rezultat se nije promenio.

SERIJA A 30. KOLO

Nedelja

Inter – Bolonja 1:2 (1:0)

(Lukaku 22 – Džuvara 74, Barou 80)

Udineze – Đenova 19.30

Breša – Verona 19.30

Parma – Fiorentina 19.30

Sampdorija – SPAL 19.30

Kaljari – Atalanta 19.30

Napoli – Roma 21.45

Subota:

Juventus – Torino 4:1 (2:1)

(Dibala 3, Kvadrado 29, Ronaldo 61, Điđi 87ag – Beloti 45+6p)

Sasuolo – Leće 4:2 (1:1)

(Kaputo 5, Berardi 63p, Boga 78, Muldur 83 – Lućioni 27, Mankosu 67)

Lacio – Milan 0:3 (0:2)

(Čalhanoglu 23, Ibrahimović 34p, Rebić 59)

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar