Podeli
Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Italija i dalje priča o novoj velikoj pobedi Siniše Mihajlovića i njegove Bolonje. Po drugi put u godinu dana srpski trener je naneo poraz Interu na Đuzepe Meaci (2:1).

Glavna tema u jutarnjoj italijanskoj štampi je Inter koji je tako ostao bez ikakve šanse da se do kraja bori za Skudeto.

PROČITAJTE JOŠ:

“Korijere delo Sport” je doneo na naslovnici veliku sliku trenera nero-azura Antonija Kontea i naslov “Konte na krstu”, a u sličnom tonu pišu i drugi značajniji mediji.

Ističe se nova velika pobeda Siniše Mihajlovića koji je ubacivanjem u tim dvojicom mladih igrača iz Gambije, dobio fudbalski gambit sa Konteom.

Foto: Printscreen/Korijere delo Sport

Ne samo što ga je nadmudrio već je njegov tandem Musa – Musa, odnosno Musa Duvara i Musa Berou, uspeo da zatrese mrežu Samira Handanovića u razmaku od šest minuta (74. i 80.).

Nije ni čudo što 21-godišnji Musa Berou nije skidao osmeh sa lica dugo posle meča.

“Šef od mene uvek traži više, uvek me ohrabruje. Jedan od saveta je da brže dodajem loptu saigračima. Ako se budemo držali plana, biće dobro za nas. Pre nego što me je uveo u tim rekao mi je, ‘ako izgubiš još jednu loptu, izvešću te odmah iz igre’, baš tako”, nasmejao se Berou koji za Mihajlovića kaže da mu je kao otac.

On kaže da je Bolonja srećnja što ima takvog stručnjaka na klupi.

“Igraćemo ovako protiv bilo kog protivnika, naša namera je da iz dana u dan napredujemo, nikad se ne zadovoljavamo trenutnim. Mihajlović nam je usadio taj mentalitet i srećan sam što ga imamo za trenera”.

Tako je Bolonja dobila “tandem Musa”. Džuvara je postigao izjednačujući, a Berou pobedonosni gol.

“Srećan sam zbog Džuvare, ušao je i promenio našu igru. Tražio sam mu dres posle utakmice i poneo ga s ponosom kući. Malo sam stariji od njega, tako da se trudim da i njemu i drugim mlađima od mene pomognem nekim savetom”, zaključio je Musa Berou.

I Džuvara je prezadovoljan.

“Hvala treneru što mi je ukazao poverenje. Još više to znači kada se zna da je to uradio na gostovanju Interu. Srećan zam zbog gola i rezultata. Ovo mi je prvi gol u Seriji A, posvećujem ga porodici i menadžeru. Sve je kao u bajci, trener me ohrabruje i hvala mu na tome. Imam samo 18 godina i dao sam gol Interu, neverovatno! Pamtiću ovaj dan celog života”, rekao je Džuvara.

Što bi se kod nas reklo, fina fudbalska priča o “tati” Siniši i Musama koje su odrale Inter (jarca)! Sinišin osmeh po završetku meča, sve govori…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar