fudbal
Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

Fudbaleri Šerifa iz Tiraspolja napravili su korak ka osmini finala Lige Evrope, pošto su u prvom meču šesnaestine finala savladali Bragu sa 2:0, dok su Barselona i Napoli remizirali, 1:1.

Duel između Šerifa i Brage ujedno je bio meč dva tima sa kojima je Crvena zvezda odmerila snage u jesenjem delu evropskih kupova. Šerif je bio bolji u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je Braga završila iza crveno-belih u grupnoj fazi Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ...

Moldavci su kvalitet potvrdili i protiv Portugalaca, pošto su zabeležili veliku pobedu, iskoristivši oba šuta koji su išli u okvir gola rivala.

Prvo je Sebastijan Til sjajno izveo penal i doneo vođstvo dva minuta pre kraja prvog poluvremena, da bi na 2:0 povećao Adama Traore sedam minuta pre kraja utakmice, kada je iskoristio veliku grešku fudbalera Brage i bez većih poteškoća pogodio za 2:0 i doneo svom timu ogromnu zalihu pred revanš na Iberijskom poluostrvu.

Barselona je gubila od Napolija golom Pjotra Zjelinskog u 29. minutu, ali je katalonski tim izbegao novu katastrofu golom Ferana Toresa minut pred istek sat vremena igre, kada je bivši napadač Mančester sitija sa penala vratio nadu da u Napulju mogu do prolaska u naredno kolo.

Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

U preostale dve utakmice programa od 19 časova, Borusija iz Dortmunda je odigrala jedan od najslabijih mečeva od početka sezone, i na svom terenu su primili četiri gola od Glazgov Rendžersa. Nadu da mogu do prolaska daju dva pogotka u mreži škotskog velikana, ali Nemce može da brine osetan pad u formi zbog kog je pitanje da li će kroz sedam dana uspeti da je dovoljno podignu kako bi nadoknadili minus od dva pogotka, dok je Betis u Sankt Peterburgu savladao Zenit sa 3:2.

Revanš mečevi su na programu za sedam dana.

Liga Evrope

Četvrtak

Barselona – Napoli 1:1 (0:1)

(Tores 59. penal – Zjelinski 29)

Šerif – Braga 2:0 (1:0)

(Til 43, Traore 82)

Dortmund – Rendžers 2:4 (0:2)

(Belingem 51, Gereiro 82 – Tavernije 38, Morelos 41, 44, Lundstram 49)

Zenit – Betis 2:3 (2:3)

(Dzjuba 25, Malkom 28 – Rodrigez 8, Vilijan Žoze 18, Gvardado 41)

21:00 Porto – Lacio

21:00 Lajpcig – Real Sosijedad

21:00 Atalanta – Olimpijakos

21:00 Sevilja – Dinamo Zagreb

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar