Foto: EPA-EFE/Anatoly Maltsev

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Valerij Karpin razočaran je igrom i porazom od Hrvatske, u odlučujućoj utakmici za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Rusija je izgubila od Hrvatske u Splitu sa 0:1, u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama, pa će igrati u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Hrvatska je pobedila autogolom Fjodora Kudrijašova u 81. minutu i direktno se plasirala na Mundijal.

„Branili smo se, Hrvatska nam nije dozvolila da igramo napadački fudbal. Sada moramo dobro da analiziramo utakmicu i ovu situaciju. Ne može se igrati tako da se braniš 90 minuta. Kod igrača nije bilo dovoljno hrabrosti da preuzmu loptu, a Hrvatska nas je snažno pritiskala,“ rekao je Karpin, prenela je Hina.

„Atmosfera u svlačionici je katastrofalna, svi su razočarani. Posebno Kudrijašov, svi ga teše. To se može dogoditi svakome,“ rekao je selektor.

Karpin je dodao da je pokušao da promeni ritam igre izmenama, ali da nije uspeo u tome.

„Bilo nam je teško da izadjemo sa naše polovine terena, pa sam pokušao nešto da napravim“, rekao je selektor i preuzeo odgovornost za poraz.

On je rekao da je atmosfera na stadionu Poljud bila veličanstvena i dodao da teški vremenski uslovi nisu uticali na igru.

„Teren je u jednom trenutku bio kao močvara, ali nije teren kriv što smo odigrali loše,“ naveo je Karpin.

Utakmice baraža igraće se u martu.

BONUS VIDEO  Autogol Rusije kojim je Hrvatska otišla na Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar