Selektor Hrvata ni reč o Srbiji: Dobro je što su Škoti na EP

Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Fudbaleri Škotske "ukrali" su Srbiji priliku da se na Evropskom prvenstvu naredne godine nadmeću sa Hrvatima, Englezima i Česima u grupnoj fazi.

Jasno je da bi najviše pažnje privukao dvoboj s komšijama  Hrvatima na završnom turniru, ali od toga nažalost neće biti ništa.

Oglasio se i selektor „kockastih“ Zlatko Dalić posle finala baraža na stadionu „Rajko Mitić“, po saznanju da će Škoti, umesto Srbije biti, deo njihove grupe.

PROČITAJTE JOŠ

„Očekivano smo videli jednu neizvesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obe reprezentacije, što je uticalo na igru. Razumljivo je da zato nismo gledali atraktivnu utakmicu sa previše prilika. Škotska me je prijatno iznenadila u većem delu susreta. Uz očekivanu borbenost, pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom delu meča su fizički pali i nisu držali isti ritam, ali su uspeli da dođu do penala i da izbore Evro, što je veliki uspeh za Škote“, rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske uverio se u snagu „suknjica“ i o duelu sa njima na Evro kaže:

„Neće nam biti lako da igramo dve utakmice u gostima na Evropskom prvenstvu. Domaći teren će Škotima sigurno, kao i Englezima biti dodatni vetar u leđa. Sa Škotima nemamo sjajnu tradiciju, ali sve to ne menja naš cilj. Dobro je za Evro što su Škoti kao domaćini plasirali, tu su i Mađari, čestitam i Severnoj Makedoniji na istorijskom uspehu“, završio je Zlatko Dalić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar