Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

"Završavam petu godinu u Italiji, definitivno mi je najbolja sezona i statistički i igrački. Dosta sam napredovao i sazreo, i verujem da igram najbolji fudbal", kaže Saša Lukić, fudbaler Torina i reprezentativac Srbije za Nova.rs.

Saša Lukić je potpuno očarao Italiju i „orlovi“ su u smiraj klupske sezone dobili velikog aduta za Katar. Sjajni vezista je u dresu Torina uradio nešto što niko nije 72 godine u klubu sa severa Italije.

U klub je stigao još 2016. iz Partizana i od tada je jednom bio na pozajmici u Levanteu, ali je već pet godina standardan među „bikovima“. Uspeo je da postigne po dva gola na dve uzastopne utakmice Serije A, protiv Specije i Atalante.

PROČITAJTE JOŠ

Sa „desetkom“ na leđima je Lukić ispisao istoriju na „čizmi“, istina, tri od četiri gola bila su sa penala. Ipak, pre njega je dvostruki strelac na dva meča zaredom u istom dresu bio Argentinac Bendžamin Santos davne 1950. godine.

„I na poslednjem meču protiv Empolija, dobio sam žuti karton u prvom poluvremenu, pa sam zamenjem u drugom i posle toga su opet bila dva penala za nas. Da sam ostao malo duže u igri, tek taj učinak se ne bi stigao“, uz osmeh počinje Lukić priču za Nova.rs.

Kakve su reakcije posle nesvakidašnjeg rekorda?

„Lep osećaj stvarno, kao mali sam i želeo da budem dvostruki strelac ili da zabeležim het-trik. Dva gola sam dao, sledeći je het-trik na redu. Mnogo sam srećan i ponosan, dosta sam radio i u četiri dana mi se ostvarilo nešto što sam želeo kao mali“.

Torino je imao dobru sezonu, Evropa vam je zamalo izmakla?

„Cele sezone igramo baš dobar fudbal, zaslužili smo više bodova nego što imamo. Trebalo je da se borimo za Evropu, ali nismo imali ni sreće, primili smo dosta golova, sigurno sedam-osam u poslednjim trenucima. Generalno, dobra sezona za nas jer smo se prošle dve mučili. Sada se nekako sve složilo i ostaje da privedemo sezonu najbolje što možemo“.

Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

I vi ste odigrali najbolje od dolaska u Seriju A?

„Završavam petu godinu ovde, definitivno mi je najbolja sezona i statistički i igrački. Dosta sam napredovao i sazreo, i verujem da igram najbolji fudbal. To se videlo i u reprezentaciji. Čekalo se, svake sezone mi je nešto malo falilo. Trener Ivica Jurić me je „namestio“, imam kontinuitet, igram na svojoj poziciji i u klubu, i u reprezentaciji. I zbog njega sam dosta napredovao“.

Koja je onda vaša pozicija, jer ste igrali sve na sredini?

„Igrao sam i zadnjeg veznog, pa ispred, polušpica… Nigde nisam bio konstantan. I kada je došao Jurić, rekao mi je „ti si zadnji vezni, igraćemo sa dvojicom, poludesno je tvoja pozicija“. I kad to neko tako kaže, dao mi je i poverenje, onda dođe do ovakvih partija. Dosta toga sam i popravio u igri, konačno su se posložile kockice“.

Koliko vam znači što nosite „desetku“?

„Prvo sam bio „sedmica“, onda je otišao Falke i nisam ni trenutka razmišljao, rekao sam da odmah uzimam „desetku“. Hteo sam da preuzmem i odgovornost, super je sve ispalo. Lep broj, u nekim utakmicama sam bio i kapiten, uz to „desetka“, ne može lepše“, ponosno će Lukić.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Iako imate 25 godina, već ste „veteran“ u Torinu?

„Otkako sam došao, samo smo Andrea Beloti i ja ostali, svi ostali igrači su se promenili. Nisam još mator, ali sam već starosedelac. Beloti je i kapiten, kad on ne igra, onda se s trakom smenjujemo Brazilac Bremer i ja, tu je i Italijan Rolando Mandragora“.

Na leto će Liga nacija, na zimu Mundijal sa Srbijom koji svi čekamo?

„Imamo stvarno dobru generaciju. Otkako nas je Mister (selektor Dragan Stojković, prim.aut) preuzeo cilj je bio Katar, to smo i ostvarili. Shvatili smo kakvu imamo ekipu, imamo sjajnog selektora, šteta to ne iskoristiti. Samo tako treba da nastavimo, da gradimo timski duh, imamo sve uslove da ovu generaciju upamte svi koji vole srpski fudbal. Grupa je teška i atraktivna, ali imamo odličan tim i dobro se slažemo, ne plašimo se nikoga, sve zavisi od nas“.

BONUS VIDEO Majstorija Dušana Tadića za vođstvo Ajaksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar