Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Selektor ne mora da brine o sigurnosti na sredini terena

Vezni fudbaler Torina Saša Lukić znatno je podigao formu u poslednje vreme čime je pokazao da se na njega može ozbiljno računati kako u klubu, tako i u reprezentaciji Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Lukić je u kratkom vremenskom periodu i na samo dve utakmice postigao četiri gola, a njegov tim je najpre pobedio Speciju sa 2:1, da bi potom rmeizirao sa Atalantom 2:2.

U meču sa Specijom, Srbin je pogodio mrežu već u četvrtom minutu sa penala, da bi pobedu svom timu doneo u 69. nakon što je odbijenu loptu sa ivice šesnaesterca smestio iza protivničkog golmana.

Samo četiri dana kasnije dva puta je realizovao penal, čime je direktno pomogao timu da izbori remi sa Atalantom, koja se bori za evropska takmičenja.

Lukić tako postigao zanimljivo dostignuće. Poslednja „desetka“ Torina kojoj je u dve uzastopne utakmice pošlo za kopačkom da postigne po dva gola u Seriji A, uradila je to još 1950. Italijanski novinar Đuzepe Pastore rekao je da je reč o Bendžaminu Santosu, Argentincu koji je po dva gola davao Sampdoriji i Fjorentini u septembru, pre 72 godine.

Iako se njegov učinak ne ogleda često kroz brojke, treba napomenuti da je Lukić bio strelac pet golova ove sezone, a četiri puta je asistirao.

Srpski vezista je u Torino stigao još 2016. iz Partizana i od tada je jednom bio na pozajmici u Levanteu, ali je već nekoliko sezona standardan među „bikovima“. Lako je zaključiti koliko znači svom klubu ako se pogleda njegova minutaža, koja govori da se retko kada desi da Lukić ne započne i ne završi utakmicu na terenu.

Saša Lukić
Saša Lukić Foto: Massimo Insabato / Zuma Press / Profimedia

Što se tiče nastupa za reprezentaciju, nije bio standardan u kvalifikacijama za Mundijal, ali je uvek bio pouzdano rešenje.

Koliko ima poverenja u njega, Piksi je pokazao i u odlučujućem meču sa Portugalom, kada mu je pružio šansu od starta. Lukić je to znao da ceni, pa je upisao i asistenciju za Dušana Tadića kod prvog gola, a odigrao je svih 90 minuta.

Lukić se odlično uklapa u formaciju selektora „orlova“, gde nema preterano ofanzivnu, ali ni isključivo defanzivnu ulogu. Svojim partijama u poslednje vreme praktično je osigurao mesto u timu na leto kada našu selekciju očekuje nastup u Ligi nacija, ali i u novembru, kad će na red doći i Mundijal. Na njemu će Srbija igrati u grupnoj fazi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, a Lukić je nedavno prokomentarisao protivnike.

„Atraktivna i nimalo laka grupa. Ali… Idemo korak po korak, moramo da verujemo u nas, kao i do sada. Mnogo toga zavisiće od naše igre, spremnosti i mentalne snage“, zaključio je 25-godišnji vezista.

BONUS VIDEO Arsenal pobedio u ludom meču protiv Votforda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar