Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Kad si stranac, teško je izboriti se da igraš, a kamoli da budeš kapiten, imam u sebi to da budem lider i trudiću se da tako ostane

Reprezentativac Srbije Saša Lukić postao je novi kapiten Torina, u koji je došao 2016. iz Partizana za 1,7 miliona evra. Desetka „bikova“ sa severa Italije sada već ima ozbiljno iskustvo igranja u Seriji A i sprema se šestu godinu u Kalču.

PROČITAJTE JOŠ...

Uz njegov ratnički mentalitet odluka je bila laka ko će biti novi lider torinskih „bikova“ posle najbolje sezone u karijeri.

„Velika stvar je biti kapiten Torina, osećaj je poseban. Znam ko je sve nosio traku Torina i kakvi su to igrači. Na meni je velika odgovornost, ali sam spreman“, kaže Lukić za Nova.rs.

Da li ste videli sebe kao kapitena u inostranstvu?

„Uvek sebi postavljam najviše ciljeve, iskreno, nisam znao da ću jednog dana biti kapiten nekog inostranog kluba. Došao sam ovde sa 19 godina, kao dete, a sada sam kapiten. Biti stranac kapiten sigurno je nešto posebno i ne dešava se često, tako da sam ponosan i srećan. Milim da bi bio kapiten moraš da imaš sve osobine, trudim se da budem primer svima, kako na terenu, tako i van njega, i siguran sam da će sve biti u najboljem redu“.

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Šta vam je rekao trener Ivan Jurić, kako vam je saopštio?

„Već sam prošle sezone nosio traku u nekim utakmicama, tako da je to nagoveštavalo da bih mogao da budem kapiten ako Andrea Beloti ode. On je otišao i na prvom treningu po povratku sa pauze trener Jurić me je pozvao u kancelariju. Saopštio mi je da sam novi kapiten i vođa tima“.

Kako su reagovali saigrači?

„Rekao sam im da sam kapiten, ali da nisam iznad njih. Naravno da ću ja da donosim odluke i sečem na kraju, samo želim da se svi dogovaramo i da sve radimo zajedno. Za sve mogu da mi se obrate, želim da im pomognem, ali moraju i oni meni. Svi su dobri momci, tako da neće biti problema“.

Koliko je važno što ste kapiten kao stranac, što je potvrda velikog rada i uloge lidera?

„Kad si stranac, teško je izboriti se da igraš, a kamoli da budeš kapiten. Svih ovih godina sam se ponašao kao veliki profesionalac i mislim da su to prepoznali. Jednostavno, imam u sebi to da budem lider i trudiću se da tako ostane“.

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Kako protiču pripreme?

„Radimo već dve nedelje naporno, nismo još uvek u formi, ali zato nam i služe pripreme da se što bolje uigramo. Imamo jake provere, tako da ćemo videti gde smo u ovom trenutku i šta treba da popravimo. Neka pojačanja su došla, ali mislim da će ih biti još“.

Među pojačanjima je i Nemanja Radonjić, kako se uklopio? Tu ste Vanja Milinković-Savić i vi da mu olakšate.

„Radonja možda nije mogao bolji trenutak da izabere, pošto smo mi tu i što ću ja biti kapiten. Sigurno da će mu biti lakše da se što pre prilagodi, mada je igrao već sa dosta igrača iz tima. U svakom slučaju, veliko pojačanje za nas, ali mora svojim trudom i radom to da pokaže“.

Veliki broj srpskih igrača je u Italiji, čini se nikad više?

„Ove sezone ima baš dosta naših igrača, biće zaista zanimljivo igrati jedni protiv drugih. I to je dokaz da srpski fudbaleri vole Italiju i italijanski fudbal, čim svi dolaze“.

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Bliže se nove utakmice reprezentacije Srbije u septembru, pa onda i Mundijal?

„Imamo još dve utakmice u Ligi nacija. Prvo njih da odigramo onako kako mi znamo i pobedimo, posle toga ćemo da razmišljamo o Mundijalu – naglasio je Lukić, „desetka“ Torina i novi kapiten sedmostrukog prvaka Italije“.

BONUS VIDEO Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram