Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Saša Ilić, igračka legenda Partizana, promovisan je na Banovom brdu kao novi šef stručnog štaba Čukaričkog.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da trenerski put počnem u Čukaričkom. Zahvalan sam Fudbalskom savezu Srbije što mi je izašao u susret i nije napravio problem pri prelasku na Banovo brdo. Takođe, zahvalan sam rukovodstvu na ukazanoj prilici i potrudiću se da opravdam poverenje“, rekao je Ilić na promociji.

PROČITAJTE I OVO

Nekadašnji fudbalski arhitekta pre dolaska na klupu beogradskog superligaša sporazumno se rastao sa Fudbalskim savezom Srbije u kojem je obavljao funkciju selektora pionira, ali i člana stručnog štaba Dragana Stojkovića.

„Da sam mogao da biram klub u ovom trenutku to bi bio Čukarički. Sve se desilo odjednom, pozivi, razgovori. Imao sam jedan jedini problem, a to je rastanak sa Savezom, međutim naišao sam na potpuno razumevanje. Ovo je idealan klub za trenera na početku karijere. Odmah po završetku igračke karijere sam upisao licencu, počeo da radim u Savezu, i prethodnih šest meseci bio deo stručnog štaba selektora Stojkovića“.

„Nadam se da ću napraviti tim sa prepoznatljivom igrom. Protiv mnogih igrača sam imao priliku da igram i odlično ih poznajem. Sve su to talentovana deca i moj je zadatak da na najbolji način iskoristim njihov potencijal. Zadovoljan sam sa igračkim kadrom, ali ću u narednim danima u dogovoru sa direktorom Matijaševićem odlučiti da li su potrebne promene i eventualna pojačanja“.

Neizbežno pitanje je bilo i kako će Ilić gledati na susrete sa Partizanom u kojem je ostavio najdublji trag kao igrač, ali i Crvenom zvezdom, najvećim rivalom.

„Svi ljudi znaju šta je Partizan za mene, ali trenutno razmišljam o Čukaričkom. Rano je da pričam o duelu sa crnpo-belima, ali i sa Zvezdom. Daleko je Crvena zvezda iz ove perspektive, razmišljam samo prvom meču, o Radničkom“, rekao je Ilić.

Očekivanja je izneo i tehnički direktor Brđana Goran Grkinić, koji je istakao da je ugovor potpisan na dve godine.

„Čast nam je i zadovoljstvo što je Saša ilić novi šef stručnog štaba Čukaričkog. Saša je bio želja Galeta Obradovića, Vladimira Matijaševića i mene. Veoma mi je drago što trenerski put kreće baš iz našeg kluba i nadam se da ćemo zajedno imati pregršt uspeha“, kazao je Grkinić.

BONUS VIDEO Stanojević o meču Partizana i Santa Klare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar