Novak Đoković. Filip Krainčanić/Nova.rs

Bili Džin King, nekadašnja teniserka osvrnula se u jednom nedavnom razgovoru na PTPA, tenisku asocijaciju koju je pokrenuo srpski igrač.

Prvi reket sveta je, zajedno sa Vasekom Pospišilom i još 60 tenisera pokrenuo PTPA prošle godine posle turnira u Sinsinatiju, pa sada obeležavaju godinu postojanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Cilj ove organizacije, pandana Savetu igrača ATP-a, čiji je Novak bio predsednik, jeste da omogući bolje uslove za tenisere koji su niže na rang listi.

Bili Džin King kaže da PTPA ima sve preduslove da bude uspešna organizacija, ali…

„Nikad nisu pričali sa mnom, pa ne znam kakve su im zamisli. Kad sam bila na Vimbldonu, stalno sam zapitkivala ljude, ali niko ništa ne zna. Definitivno su popravili svoj vebsajt, politički korektno se sada izražavaju, a o ženama pričaju samo kada ih neko pritisne“, kaže Bili.

To je jedna od kritika na račun asocijacije, jer je isprva bilo priče da samo brani interese tenisera. Đoković je u više navrata rekao da razgovara i sa teniserkama.

„Ovako nije dovoljno dobro. Imaju oni ‘teškaše’ među igračima, imaju novca, Novak Đoković će definitivno da bude najbolji ikad, što je stvarno važno. Ali ne znam koliko ljudi želi njega da prati“, dodala je Bili Džin King.

BONUS VIDEO: Đokovićeva 20. grend slem titula, šesta na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar