Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope donosi i jugoslovenski duel između Sarajeva i Budućnosti u Zenici.

Meč počinje od 20.00, a pobednika u plej-of rundi najverovatnije čeka Seltik.

PROČITAJTE JOŠ

U crnogorskom timu koji vodi trener Mladen Milinković ne razmišljaju o Škotima, više ih doživljavaju kao dodatni motiv i podstrek za sve ono što treba da “prežive” protiv jakog Sarajeva, bez sumnje favorita za prolazak u plej-of rundu kvalifikacija za LE.

„Puni smo samopouzdanja poslije trijumfa u Kazahstanu, ali smo svjesni težine utakmice i sigurno ćemo biti silno motivisani. Ukoliko budemo disciplinovani kao protiv Astane, mislim da možemo da prođemo dalje i da sačuvamo ‘nulu’ pozadi“, kazao je defanzivac Budućnosti Igor Ćuković.

Pre osam godina Zeta je u dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Sarajevo i plasmanom u plej-of rundu postigla najveći uspeh koji je ostvario neki crnogorski tim u Evropi od sticanja nezavisnosti.

Prošlo je dosta od tada, dres Sarajeva nosi samo jedan igrač koji je igrao protiv Zete (štoper Dupovac), ali reklo bi se da taj detalj i ne ide Podgoričanima naruku jer, domaćin će pristupiti meču protiv crnogorskog predstavnika sa još većom dozom opreza.

Sarajevo oseća veliku šansu da dođe na korak od grupne faze Lige Evrope, ždreb im je dodelio ulogu domaćina u trećem kolu, ali i eventualno u plej-of rundi.

Trener Sarajeva Vinko Marinović vjeruje da je ekipa koju vodi spremna da iz večerašnjeg meča izađe kao pobjednik.

„Pred nama je utakmica od velikog značaja i biće nam potrebna maksimalna koncentracija. Ovakve mečeve odlučuju sitni detalji, ali siguran sam da će moji momci to dobro odraditi. Imam maksimalno poverenje u njih“, rekao je Marinović.

Sarajevo je favorit

Liga Evrope nam večeras (20.00) donosi i jedan eks-JU derbi na Koševu, gde će Sarajevo ugostiti podgoričku Budućnosti. I za jedne i za druge bi plasman plej-of predstavljao ogroman uspeh, pa je ulog zaista veliki.

Kec je 1,65, iks 3,80, a pobeda Budućnosti „plaća“ 5,50.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sarajevo – Budućnost.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar