Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ne postoji pravo na grešku. Nema popravnog. Jedna utakmica. Devedeset minuta. Možda 120. Možda i penali...

Partizan će borbu za svoju evropsku sudbinu nastaviti u Belgiji, pošto je prethodno uspeo da preskoči dve opasne nagazne mine, letonski RFS i moldavskog Svetog Đorđa.

PROČITAJTE JOŠ

U oba navrata sa po 1:0. U oba navrata sa penala. Prvi je stigao unutar regularnih 90 minuta, drugi u produžetku. Nije izvesno da crno-beli žele da se na trećoj prepreci susretnu sa penal-serijom…

Ali, i sa njom u Belgiji trener Aleksandar Stanojević ima dobro iskustvo, jedanaesterci su timu Partizana koji je vodio pre deset godina doneli Ligu šampiona u duelu sa Anderlehtom u Briselu.

Kako bilo, sa ruletom te vrste se ne bi trebalo kockati, naročito u ovom momentu kada Partizan može da ostane bez mesta u Evropi, što bi moglo da bude kobno po klub.

U svakom smislu.

Stanojević je toga svestan i uoči utakmice je govorio o veličini kluba i potrebi da on bude prisutan na evropskoj sceni.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Mi smo gromada od kluba. To igrači znaju i tako treba da se ponašamo. Nema tu ničeg čudnog. Kada mediji predstave nekog na taj način, znači da su oni to zaslužili. Kao što je prirodno da nas kritikuju posle Zlatibora, to smo zaslužili. Cenimo sebe, uz poštovanje svih, znamo ko smo i šta smo. Nema tu alibija, niti preuveličavanja“, rekao je Stanojević.

Njegova povratnička utakmica na klupi Partizana u Evropi je protekla traumatično pošto je rešena tek u produžetku, što je jasan znak za trenera da je gol neophodan.

„Moramo od početka utakmice da pokušamo da damo gol, ako želimo da pobedimo”, rekao je Stanojević.

Partizan je imao velike probleme sa realizacijom šansi, što nije novitet, ali se od Stanojevića očekuje da pronađe način da to promeni.

Gotovo je izvesno da u startnoj postavi neće biti Sejdube Sume, kao i da će njegovo mesto zauzeti Lazar Marković, kao neka vrsta povučenog napadača, odnosno ofanzivnog veznog fudbalera, što će mu doneti obavezu da bude lider i glavni kreator u ofanzivnom delu.

Na krilima su sigurni Filip Stevanović i Takuma Asano, kao i Umar Sadik u špicu napada, a odsustvo Sume bi moglo da pruži Bibrasu Nathu dodatan prostor za igru.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

To može da bude i mač sa dve oštrice, Aleksandar Šćekić nije potpuno spreman, tako da će Saša Zdjelar imati veliku odgovornost na sredini terena sa zadatkom da stane na put napadima protivnika.

Protivnika koji je pun samopouzdanja jer je vodeći na tabeli u domaćem prvenstvu, Župile ligi.

Stanojević će biti prinuđen da žonglira i u odbrani, Maki Banjak je bio povređen, rovit je Uroš Vitas, ali se očekuje da obojica dobiju priliku od prvog minuta, uz Aleksandra Miljkovića na desnoj, a Slobodana Uroševića na levoj strani.

Naravno, na golu, sa kapitenskom trakom i obavezom da bude glasan i drži ekipu pod kontrolom biće Vladimir Stojković, čovek koji je već mnogo puta u evropskim utakmicama bio jedan od ključnih igrača crno-belog tima.

Partizan mora da postigne pogodak, što pre, kako god. I samo tako može da se nada povoljnom rezultatu. Oba tima imaju šta da izgube i sasvim je sigurno da su toga svesni i da se neće zaletati. Ali, gol je imperativ.

Utakmica počinje od 19.00, na stadionu u Šarlroi.

Partizan je autsajder…

Šarlroa ima maksimalan učinak na startu belgijskog prvenstva (šest pobeda u šest kola), što govori da Partizan večeras (19.00) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope čeka paklen posao. Dvojka u Belgiji je 4,40, kec je 1,85, a iks 3,50.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šarlroa – Partizan.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar