Mitrović i Vlahović; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srbija ima dva napadača svetskog kalibra i to će pokušati da iskoristi maksimalno

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Norveške u Oslu za prolaz u A diviziju Lige nacija, a glavna snaga našeg tima ponovo će biti napadači.

Od kada je seo na klupu Srbije Dragan Stojković Piksi preferira napadački fudbal, a protiv Švedske u subotu je upario Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića.

Njih dvojica su se odlično uklopili na terenu, nisu se „sudarali“, a Mitrović je dao tri gola, dok je Vlahović imao asistenciju.

Piksi će i protiv Norveške pokušati da iskoristi napadački potencijal koji njegova ekipa definitnivno ima.

„Naša formacija je veoma ofanzivna, ali smo dokazali da je moguće igrati na taj način. Nastavićemo da igramo ovako, bez obzira ko je protivnik. Ne znači da Mitrović i Vlahović igraju na istoj poziciji. Oni se menjaju i dopunjavaju. Nekada je jedan iza drugog. Kada imate takva dva igrača, stavljanje na klupu jednog od njih je ravno samoubistvu“, rekao je Piksi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je problem za Piksija je izostanak Sergeja Milinkovića Savića, koji je zbog kartona suspendovan za naredni meč.

„Nisam srećan što ćemo igrati bez Sergeja. On je veoma bitan igrač za nas, ali ću dati sve od sebe na nađem rešenje“.

Piksi je upitan i da uporedi Mitrovića i Erlinga Holana, koji je već odavno na dvocifrenom broju golova od početka sezone.

„Oba igrača imaju sjajan momentum. Imaju tu sreću da igraju u Engleskoj. Obojica su veoma kvalitetni i veliki su profesionalci. Nisam iznenađen što su tu gde jesu. Da nemaju kvalitet, nikada ne bi bili toliko dobri. Imaju neverovatan osećaj za gol. Znaju da budu u pravo vreme na pravom mestu. Drago mi je što igraju odlično iz utakmice u utakmicu. Slični jesu, ali imaju i razlike. Naravno, prvenstveno sam oduševljen našim Mitrovićem, Aleksandrom Velikim“.

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar