Dragan Stojković Piksi Foto:Jure Makovec / AFP / Profimedia

Selektor u svom stilu najavio meč sa Norveškom

Fudbaleri Srbije u utorak od 20.45 u Oslu igraju odlučujući meč u Ligi nacija protiv Norveške.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobednik tog duela otići će u A diviziju Lige nacija, a Srbije je na gostovanje u Oslo otputovala u dobrom raspoloženju nakon pobede nad Švedskom sa 4:1.

Duel sa Norveškom će ujedno biti i okršaj Aleksandra Mitrovića i Erlinga Holana, dva igrača u možda najboljoj formi u Evropi, pa je selektor Dragan Stojković Piksi upitan koga bi pre izabrao od njih dvojice.

„Zavisi koliko mi ko plati!“, nasmejao je Piksi sve prisutne u Oslu, pa nastavio:

„Oba igrača imaju sjajan momentum. Imaju tu sreću da igraju u Engleskoj. Obojica su veoma kvalitetni i veliki su profesionalci. Nisam iznenađen što su tu gde jesu. Da nemaju kvalitet, nikada ne bi bili toliko dobri. Imaju neverovatan osećaj za gol. Znaju da budu u pravo vreme na pravom mestu. Drago mi je što igraju odlično iz utakmice u utakmicu. Slični jesu, ali imaju i razlike. Naravno, prvenstveno sam oduševljen našim Mitrovićem, Aleksandrom Velikim“.

Upitan je i da li je „skuvao“ plan kako da zaustavi Holana, koji je bio strelac i protiv Slovenije u subotu.

„Ja nisam kuvar. Moram da razmišljam o nekim drugim stvarima. Mogu samo da se ponavljam. Holan je sjajan, a u Sitiju iza sebe ima sjajne fudbalere. Teško je zaustaviti ga, ali kao što se moglo videti u Sloveniji, moguće je zaustaviti Norvežane. Moramo biti kompaktni, da bi uspeli da obuzdamo centaršuteve koliko god je to moguće. Takođe, moramo paziti i na kontra napade, pošto Holan ima veoma dugačak korak. Sposobni smo da odigramo dobro, a ne vrti se sve oko Holana“.

Srbija će u narednom meču biti oslabljena neigranjem Sergeja Milinkovića Savića, koji je zaradio suspenziju zbog kartona.

„Nisam srećan što ćemo igrati bez Sergeja. On je veoma bitan igrač za nas, ali ću dati sve od sebe na nađem rešenje“.

Formacija sa Dušanom Vlahovićem i Mitrovićem se pokazala kao uspešna, stoga se očekuje da njih u narednom periodu gledamo konstantno u paru.

„Naša formacija je veoma ofanzivna, ali smo dokazali da je moguće igrati na taj način. Nastavićemo da igramo ovako, bez obzira ko je protivnik. Ne znači da Mitrović i Vlahović igraju na istoj poziciji. Oni se menjaju i dopunjavaju. Nekada je jedan iza drugog. Kada imate takva dva igrača, stavljanje na klupu jednog od njih je ravno samoubistvu“.

BONUS VIDEO Ovacije za Mitrovića, Sergeja i Piksija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare