Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Vest dana u ruskom fudbalu svakako je imenovanje Marka Nikolića za novog trenera moskovske Lokomotive.

Postoje oni koji pozdravljaju takvo rešenje, ali ima i onih koji su besni zbog smene prethodnog stručnjaka Jurija Sjomina. Jedan od onih koji su burno reagovali je član ruske Državne dume – poslanik Igor Lebedev.

PROČITAJTE JOŠ

Pomenuti ruski političar Lebedev nije birao reči kada je pričao o srpskom stručnjaku, koji je s puno uspeha vodio Partizan i mađarski Videoton, osvojivši titule prvaka države.

„Ne razumem šta se dešava. Rešenje ostavlja više pitanja nego što nudi odgovora. Ne vidim nikakvu logiku, niti želju navijača, ni sportske principe. Izbaciti osobu koja od 2016. svake godine osvaja trofeje s klubom je neverovatno. Ne mogu da zamislim da „ubijate koku“ koja nosi „zlatna jaja“. Da su zvali Gvardiolu, Zidana, Vengera ili Murinja… Ali, koga su oni doveli? Ko je to? Kakav Nikolić, kakav Srbin? Ko je uopšte čuo za njega pre dolaska u Rusiju? Šta je osvojio, gde je igrao? U prvenstvu Srbije? Na kom je mestu bio, poslednjem?“, prozvao je u razgovoru za ruske medije Lebedev srpskog stručnjaka Nikolića.

Takođe, ruski mediji objavili su da će Nikolić, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Moskve, zarađivati godišnje oko 1,2 miliona evra, apostrofirajući da je to daleko više od zarade koju je imao u Partizanu, Olimpiji i Videotonu.

Očigledno je da su Rusi već krenuli u opasnu medijsku kampanju protiv Nikolića na kojem je da ih razuveri fudbalskim znanjem i rezultatima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare