Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia, REUTERS/Alexander Ermochenko, Promo

Fudbalski savez Rusije oglasio se saopštenjem nakon što su UEFA i FIFA donele odluku da klubove i reprezentacije ove zemlje suspenduju iz svojih takmičenja.

„Fudbalski savez Rusije izražava kategoričko neslaganje sa odlukom FIFA i UEFA da suspenduje sve ruske timove iz učešća na međunarodnim utakmicama na neodređeni period“, navedeno je na početku saopštenja koje su Rusi objavili na svom Instagram naolgu.

PROČITAJTE JOŠ...

„Verujemo da je ova odluka u suprotnosti sa normama i principima međunarodnih takmičenja, ali i duha samog sporta. Ima očigledan diskriminatorski karakter i nanosi ogromnu štetu velikom broju sportista, trenera, zaposlenih u klubovima i reprezentativnim selekcijama, i, najvažnije, milionima navijača reprezentacije Rusije, čije zanimanje za međunarodni sport mora da bude zaštićeno po svaku cenu.

Ovakve odluke dovode do razdvajanja međunarodne sportske zajednice, koja je uvek bila ujedinjena kada su principi jednakosti, zajednočkog poštovanja i nezavisnosti od politike u pitanju. Zadržavamo pravo da se žalimo na ovu odluku FIFA i UEFA u skladu sa međunarodnim sportskim pravom“, stoji je u saopštenju FSR.

Podsećamo, FIFA i UEFA su donele odluku da zabrane učešće klubovima i reprezentativnim selekcijama Rusije nakon što je vlada ove zemlje 24. februara započela napad na Ukrajinu.

BONUS VIDEO Grobari lomili stolice na stadionu Zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare