Milica Nedić
Foto: Screenshot RTS

Čuvena srpska voditeljka i jedna od urednica na RTS Milica Nedić neočekivano se našla na udaru. Kada ste javni servis koji plaćaju svi građani, svi smatraju da imaju pravo da komentarišu.

Fudbaleri Srbije su u subotu od 20.45 imali zakazan megdan sa Švajcarskom u trećem kolu Lige nacija, a to je uslovilo da RTS mora malo da promeni programsku šemu.

PROČITAJTE JOŠ

„Slagalica“ je ranije bila nedodirljiva i nije se pomerala, ali je sada čak i ona izmeštena, serija „Nobelovac“ mora da se emituje zbog gledanosti, pa je „stradao“ čuveni „Dnevnik“ koji je sada krenuo u 19.15.

Kao voditeljka ovog termina, Nedić je dobila zaduženje i da objasni zbog čega „Dnevnik“ kreće nešto ranije.

Nakon uvodne špice obratila se građanima.

„Dobro veče poštovani gledaoci, večerašnji ‘Dnevnik’ u nešto ranijem terminu zbog prenosa fudbalske utakmice Lige nacija crveno-belih“, poručila je ona i začudila sve.

Pre svega običaj RTS, kao i novinarstva uopšte, jeste da prilikom spominjanja navedete imena klubova ili reprezentacija bez nadimaka. To ovog puta nije urađeno, pa je ostavljeno mnogo prostora za interpretaciju.

Neki su se šalili da nije pogrešila jer su „naši crveni, a drugi beli“, dok drugi nisu mogli da veruju da se potkrala ovakva greška.

Jedno je sigurno – nije prošlo neprimećeno.

BONUS VIDEO Džaka i saigrači izviždani kad su izašli na teren

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare