Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira)

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo dobio je još jedan spomenik u svoju čast, ovog puta u Indiji.

Indijski grad Kalanguta u državi Goi je mesto gde se izdigla statua Ronalda vredna oko 15 hiljada evra i teška oko 420 kilograma.

PROČITAJTE JOŠ:

Goa je nekada bila portugalska kolonija, ali je već 60 godina nezavisna, a Ronaldova statua je već izazvala kontroverze i žalbe lokalne zajednice.

„Razočaran sam što je podignuta statua Ronalda, trebalo bi da cenimo svoje fudbalske ikone kao što je Jolanda D’Souza i Bruno Kutinjo“, rekao je Premanand Divkar, predsednik Konstituetskog foruma iz Kalangute.

Drugi su komentarisali podizanje statue Ronaldu kao svetogrđe, dok su oni koji su se opredelili za ovakav potez nameravali da motivišu mlade da se bave fudbalom.

Jedan od njih je i Majk Lobo iz vladajuće partije Baratija Janata u Goi.

„Postavili smo statuu na zahtev mladih kojima je bio potreban dodatni motiv da fudbal podignu na veće visine“, rekao je Lobo.

Inače, ova statua Ronalda nije jedina niti najgora koju su mu posvetili. Pre četiri godine je svetlost dana ugledala jedna bista na Madeiri, koja uopšte ne liči na Ronalda.

Nešto skorije mu je posvećen i spomenik na kom je međunožje urađeno prenaglašeno, pa je i taj umetnički pokušaj završio kao fijasko.

BONUS VIDEO: Divljački start Ronalda na utakmici protiv Njukasla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram