ronaldo
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Stefan Markuljević, otac male Sofije, za Nova.rs objašnjava kako je došlo do toga da Kristijano Ronaldo donira svoj potpisan dres Juventusa i pomogne lečenje od 2,1 miliona dolara.

„Naš prijatelj, a koji je dobar prijatelj Kristijana Ronalda, dobio je još odavno njegov dres na poklon. Kada je čuo za Sofijinu priču, onda je rešio da pozove Ronalda i da mu objasni kako on želi da taj dres koji je bio namenjen njemu pokloni u humanitarne svrhe. Ronaldo je odgovorio: ‘Naravno, biće mi drago, objavite svuda, neka ide pod mojim imenom'“, za Nova.rs priča Stefan Markuljević, koji je zajedno sa suprugom pre mesec i po dana pokrenuo celu priču pod sloganom „Za Sofijin prvi korak“.

PROČITAJTE JOŠ

Siguran je da će i aukcija dresa fudbalskog velikana biti od pomoći i uvećati sumu od oko 650.000 dolara, koliko je do sada sakupljeno.

„Bila je ideja da stavimo taj dres na aukciju u Srbiji. Naš prijatelj je rekao da će to sve bolje proći ako bude išlo preko fondacije koja već sarađuje sa njim, jer on ima jako dobre kontakte sa fudbalerima i često donira dresove u humanitarne svrhe. Ronaldov dres je krenuo na aukciji od nekih 3.000 evra. Bila je procenjena vrednost na oko 5.500, međutim, on je već sada na nekih 4.700 evra, a ima još više od 20 dana za aukciju. Mislim da će dres otići na 15.000-20.000 evra“, kaže Stefan.

Dodaje da bi voleo da i lično kontaktira Ronalda, ali svestan je da nije jedini kojem bi značila pomoć asa Juventusa.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Siguran sam da veliki broj ljudi, čim ima neki problem, odmah pomsili da treba da se obrati javnim ličnosti. Ne smem ni da zamislim kako izgleda njegov inboks“, kroz smeh nam kaže Sofijin tata.

Mala Sofija 25. maja puni godinu dana. Ne može samostalno da drži glavicu, da je odigne, ne može da puzi, sedi, ne može da se okrene samostalno, niti da podiže nogice. Lek Zolgensma potreban je za njen prvi korak i život.

Najskuplji lek na svetu Sofija može da primi najkasnije do svoje druge godine. Zato je svaka pomoć od velike važnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare