Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Selektor Italije Robeto Mančini kaže da je žreb za njegovu reprezentaciju bio veoma težak, jer je potencijalno ukršta sa Portugalcima.

PROČITAJTE JOŠ:

Portugal je iz grupe sa Srbijom, u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, završio na drugom mestu, pa na turniru u martu igra baraž protiv Turske, a onda eventualno i protiv Italije ili Severne Makedonije.

Sa Makedoncima igraju Italijani, a osim ako južni srpski sused ne napravi čudo protiv prvaka Evrope, kao i Turci protiv prošlog prvaka Evrope, Portugalci ili Italijani će na Mundijal.

„Moglo je da bude bolje, to je tačno. Jasno je da i Portugal i mi prvo moramo da pobedimo Makedoniju i Tursku. Jedna utakmica, uvek donosi teškoće. Imamo samopouzdanja i pozitivni smo, posebno u teškim momentima“, rekao je Mančini o žrebu za Rai 2.

Prvi meč protiv Makedonaca će se igrati u Rimu, što uz kvalitet ekipe Italijanima daje mnogo veće šanse da prođu.

„Imali smo dobru kvalifikacionu grupu. Zaslužili smo pobedu protiv Švajcarske, nismo je ostvarili, moraćemo i ovde da odigramo dobar meč i da onda vidimo kako ćemo u finalu. Rado bismo izbegli njih (Portugalce), ali i oni bi nas. Finale je verovatno sa njima“, konstatovao je Mančini.

Podsećamo, finalni turniri baraža igraju se u martu naredne godine, a Mundijal u Kataru je novembra i decembra 2022.

BONUS VIDEO: Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar