Foto: Starsport

U petak popodne održan je žreb za baraž evropskih reprezentacija za odlazak na Mundijal u Kataru 2022. godine.

Žreb je odlučio da će na istom turniru igrati Italija i Portugal, što znači da jedna od ove dve selekcije neće otići u Katar.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je, srećom, izbegla ovu sudbinu jer je u direktnom duelu pobedila Portugal pretprošle nedelje sa 2:1 u Lisabonu.

Da se to nije desilo, „Orlovi“ bi dobili veoma teškog protivnika, najtežeg mogućeg, ako se uzmu u obzir ostale opcije koje su bile u opticaju, jer su Italijani aktuelni prvaci Evrope.

Zanimljivo je da su Portugalci osvojili prethodno prvenstvo Evrope iz 2016. godine, pa jedan od poslednja dva prvaka ne ide na Svetsko prvenstvo.

Italija je završila kao drugoplasirana u grupi sa Švajcarskom, gde je imala 16 bodova, dok je Srbija sa 20 bodova bila ispred Portugalaca.

Aleksandar Mitrović je u 90. minutu lišio našu reprezentaciju „pakla“ pošto je glavom zatresao mrežu Ruija Patrisija na „Da Lužu“.

Kada se gleda po stazama, Škotska i Ukrajina su u stazi A, Vels i Austrija u istoj stazi. Stazu B čine Rusija i Poljska, odnosno Švedska i Češka, dok će u stazi C biti Portugal i Turska, odnosno Italija i Severna Makedonija.

Samo pobednici turnira idu na Mundijal u Kataru, što znači da će tri ekipe izboriti pravo da igraju u Kataru sledećeg novembra i decembra. Inače, baraž turniri za odlazak u Katar igraju se marta sledeće godine.

Staza A:

Škotska – Ukrajina

Vels – Austrija

Staza B:

Rusija – Poljska

Švedska – Češka

Staza C:

Italija – Severna Makedonija

Portugal – Turska

BONUS VIDEO: Zvezdini klinci pozdravljaju igrače na meču protiv Ludogoreca

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare