Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez

Poljski napadač Robert Levandovski povredio je ligamente kolena, pa neće biti na raspolaganju svojoj reprezentaciji za utakmicu sa Engleskom.

Levandovski, najbolji fudbaler prošle godine i verovatno najubojitija „devetka“ planete, osetio je bol u kolenu na utakmici sa Andorom.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato je izmenjen posle sat vremena i kasnija ispitivanja potvrdila su da su se posle nedelje pojavila oštećenja na ligamentima.

Srećom po Levandovskog, može da se desi da propusti samo kvalifikacioni meč sa Engleskom, jer ligamenti nisu skroz stradali, mada je ta opasnost postojala.

Ono što nije dobro, jeste to što i Bajern narednih desetak dana igra bitne utakmice u Ligi šampiona i biće lišen pomoći kvalitetnog igrača.

„Levandovski neće igrati protiv Engleske u sredu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Klinički testovi su pokazali oštećenje ligamenata, a kratko vreme do utakmice otpisuje učešće kapitena u tom meču. Bio bi preveliki rizik da se povreda pogorša“, otkrio je Fudbalski savez Poljske.

Poljaci „žrtvuju“ meč sa Englezima u kvalifikacijama, jer veruju da je bitnije Evropsko prvenstvo ovog leta, pa ostavljaju prostor Robertu da se oporavi što bolje.

„Tretman ovakve povrede obično traje do desetak dana, zbog čega će se Levandovski vratiti u Minhen da bi nastavio sa rehabilitacijom“, istakli su Poljaci.

Ukoliko Poljska izgubi od Engleske na Vembliju, to bi značilo da „tri lava“ idu pet bodova ispred Poljaka u grupi I.

Inače, Levandovski će najverovatnije propustiti i prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena sedmog aprila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar