Rikardo Gomeš Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli su znali da im je Gomeš potreban i ove sezone

Napadač Partizana Rikardo Gomeš dao je opširan intervju za portugalski „Zero Zero“u kom je pričao o stanju u trenutnom klubu, ali i o tome koji su ga timovi želeli tokom proteklog leta.

Centarfor sa Zelenortskih Ostrva je najpre pričao o rekordu po broju golova u Evropi za crno-bele, pošto je trenutno na brojci od 17 pogodaka.

PROČITAJTE JOŠ:

“Postao sam igrač sa najviše golova za Partizan u evropskim kupovima. I to pokazuje da je odlazak u Super ligu Srbije bio dobar izbor”, kazao je Rikardo.

Bio je iznenđen na opasku novinara da ima jednak broj het-trikova kao i Erling Holan.

“Uh, mislio sam da ima više, stalno daje golove. Uglavnom, nismo dobro ušli u sezoni, ali usledila je promena trenera, došao je šef sa nekim novim idejama. Stvari su počele da liče na one od prošle godine. Sviđa mi se taj stil igre, mislim da je to jedna od tajni postizananja velikog broja golova”.

Pričao je i o treneru Gordanu PEtriću sa kojim Partizan igra drugačiji fudbal nego što je to bio slučaj pod komandom Ilije Stolice.

PROČITAJTE JOŠ:

“Igramo direktniji fudbal, sa ne tolikom dominacijom u posedu lopte. Naša ideja je da budemo u fazi napada što je pre moguće. Ponekad, sa dva ili tri pasa, već smo na protivničkoj polovini, a to mi odgovara s obzirom da posedujemo brza krila, pokušavam da ih ispratim na najbolji mogući način, a posle je naravno sve na mojim realizatorskim sposobnostima”.

Otkrio je da je bio blizu prelaska u grčku ligu.

„Imao sam ponudu Panatinaikosa na kraju prošle sezone, a AEK me je tražio na kraju letnjeg prelaznog roka. Ipak, na neke stvari nisam mogao da utičem, Partizan i AEK se nisu dogovorili i ja sam u potpunosti u redu sa tim. Šta god da treba da se dogodi, dogodiće se bez pritiska i stresa“.

Pomenuo je Rikardo i eventualni transfer u neki od portugalskih klubova, ali i ponude iz Saudijske Arabije.

„Teško da će se to desiti jer mislim da timovi iz Portugala ne mogu da mi ponude finansijske uslove kao Partizan. Nisam želeo da idem u Saudijsku Arabiju jer bi to značilo da moja porodica mora da ide u Portugal“, istakao je Gomeš.

BONUS VIDEO Borba za plen dve frakcije SNS-a u Partizanu: Vuk Cvijić o pozadini sukoba u ovom sportskom društvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar