Rikardo Gomeš
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Golgeter Partizana Rikardo Gomeš nedavno je postigao 50. pogodak u crno-belom dresu.

Do jubilarnog gola stigao je u duelu Partizana i Radničkog 1923, koji su crno-beli dobili rezultatom 2:0. Gomeš je bio strelac u 18. minutu, kada je iskoristio odlično dodavanje Meniga i lobovao golmana Lukića.

PROČITAJTE JOŠ

Kasnije je Miloš Jojić udvostručio prednost. Crno-beli sada sa velikim optimizmom čekaju „večiti derbi“, koji će biti odigran u nedelju, 27. februara, od 18 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

Partizan je u prvom kolu prolećnog dela sezone savladao Radnički iz Niša, a na tom meču Rikardo je takođe bio strelac.

Crno-beli imaju pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu nakon 23 odigrana kola, a jedan od najzaslužnijih pojedinaca za to je svakako Gomeš. Od starta prvenstva Partizan je krenuo silovito i do sada ima 21 pobedu, dva remija i nijedan poraz. Jesenja titula je prvi put nakon sedam godina bila u rukama crno-belih, ali Rikardo je svestan da će ključni deo sezone biti prolećni.

„Naravno da mogu da budem još bolji. Svi mi težimo tome da napredujemo i podignemo nivo igre. Uz ovakav rad, saigrače i podršku trenera, siguran sam da mogu da budem i ubojitiji nego jesenas“, rekao je Rikardo.

Napadač sa Zelenortskih Ostrva ove sezone ima 20 golova u domaćem prvenstvu i ubedljivo je najbolji strelac, pošto je prvi sledeći na listi Aleksandar Katai sa 12 pogodaka. U kvalifikacijama za evropska takmičenja, kao i u Ligi konferencija, Rikardo pruža nešto slabije partije, ali je uspeo četiri puta da zatrese mrežu, a ima i jednu asistenciju.

Rikardo Gomeš, Foto: Starsport

Partizan je na pragu prolaska u osminu finala trećeg po jačini evropskog takmičenja, pošto je u prvom meču savladao Spartu iz Praga u gostima sa 1:0. Rikardu je ovo drugi mandat u klubu iz Humske, a prethodno je crno-beli dres nosio u sezoni 2018/2019. kada je došao kao najbolji strelac druge lige Portugala, gde je nastupao za Nacional. Crno-beli su za njegov transfer tada platili obeštećenje od 200.000 evra, dok je sam fudbaler dobio platu od 20.000 evra na mesečnom nivou i potpisao trogodišnji ugovor.

U prvom mandatu u Humskoj je postigao 20 golova u Superligi, dva u Kupu i još četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Podsetimo, te sezone crno-beli su ispali od Bešiktaša u poslednjoj rundi kvalifikacija. Posle te sezone Rikardo je, ipak, prodat za tri miliona evra Šarjahu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, da bi ubrzo otišao u Ihihad Kalbu, a kasnije i u turski Erzurumspor, u kom je odigrao 31 meč, postigavši samo pet golova. Nakon toga dogodio se povratak u Humsku, a za to je zaslužna i njegova supruga Katja, sa kojom ima sinove Lukasa i Tijaga. Upravo je ona insistirala da se napadač vrati u Beograd, jer se, iako je poreklom iz Guimareša, tamo osećala najbolje. Zanimljivo je da je golgeter Partizana u klupskoj karijeri postigao 101 gol, od čega je čak 50 bilo za aktuelnog vicešampiona naše zemlje i to za samo nepune dve sezone provedene u klubu.

Rikardo Gomeš, FK PArtizan FK Santa Klara
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Iz toga se lako može zaključiti koliko je takav napadač bitan za Partizan, koji je bez titule četiri godine. Možda baš ova sezona promeni dosta toga. Rikardova saradnja sa Bibrasom Nathom donosi rezultate, a prema rečima Partizanovog golgetera odlično se razume sa vezistom na terenu.

„Natha zovem doktor. Imamo sjajan odnos na terenu i izvan njega. On zna moja kretanja, ja njegova, deluje kao da igramo godinama zajedno. On čini saigrače boljima, meni je lično mnogo pomogao“.

Koliko je Rikardo produktivan u Partizanu, pokazuje i podatak da je trenutno 12. na listi za „Zlatnu kopačku“. Ispred njega su velika fudbalska imena, poput Erlinga Holana, Mohameda Salaha, Roberta Levandovskog, ali i Dušana Vlahovića i Ohija Omoižuanfa.

Gomeš ima ugovor sa Partizanom do 2024. godine, a u Beogradu definitivno igra fudbal života.

BONUS VIDEO Bizaran razlog prekida meča Zvezda i Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar