Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

U nekim momentima se činilo da će imati volju da igra zauvek, ali mu telo jednostavno nije dalo.

Francuski ofanzivac je prošlog meseca najavio povlačenje zbog posledica posle povrede kolena zbog koje već dugo nije n terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošlu sezonu je proveo u Salernitani sa kojom se borio, i na kraju izborio za opstanak u Seriji A, i to zahvaljujući nekolicini vezanih dobrih rezultata u samoj završnici šampionata, ali i drugim okolnostima kao što su kiksevi konkurenata. Riberi je izjavio da mu je ta sezona bila posebna i nezaboravna.

„Istina je, osvojio sam mnogo trofeja, ali ovaj uspeh sa Salernitanom bio je poseban. Nikad pre se nisam borio za opstanak i bilo je neverovatno. Kad završiš sezonu tako, ostaneš u ligi u zadnjem momentu, pa vidiš sreću navijača, to je najbolje od svega. Za mene je to bilo važno i nezaboravno. Ukratko, nikad ne odustaj, uvek sam verovao u to“, rekao je Riberi, a preneli italijanski mediji.

Francuski veteran je proveo u Bajernu 12 godina i postao prava legenda nemačkog kluba, ali i fudbala generalno. Sa Bavarcima je osvojio 23 trofeja, devet titula šrvaka Nemačke, šest kupoa, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Trenutno radi kao pomoćni trener Salernitane.

„Na početku je bilo čudno, mnogo toga se promenilo u samo jednom danu. Srećan sam zbog ove nove uloge. Sa zadovoljvstvom sam prihvatio ponudu i zadovoljan sam što je klub učinio sve što je mogao da me zadrži“, rekao je Riberi.

BONUS VIDEO: Katar 2022 Lična karta – Sergej Milinković Savić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar