Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Upozorenje za engleske navijače.

Englezi se polako spremaju za Svetsko prvensvo, a krenuli su i sa informisanjem svojih navijača u vezi sa opasnostima koji ih čekaju u Kataru ukoliko odluče da gledaju svoj tim sa lia mesta.

PROČITAJTE JOŠ

Engleski mediji navode da će obožavatelji koji pokušaju da prokrijumčare kokain u Katar biti osuđeni na smrtnu kaznu. Naravno, neće svaki prekršaj u vezi sa drogom biti najstrože kažnjen, ali je to samo upozorenje na stroge zakonske odredbe u zemlji domaćinu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Vlasti u Kataru neće praviti izuzetke za domaće ili strane državljane. Strane ambasade nemaju moć kada su u pitanju krivična dela, posebno kršenje zakona o drogama. Oni koji unose drogu, posebno teške poput kokaina, rizikuju zatvorsku kaznu ili smrtnu kaznu i novčanu kaznu do 44.000 funti, navodi „Dejli star“.

Katar je veoma konzervativna zemlja u kojoj se poštuje islamska tradicija. Imaju nultu toleranciju na konzumiranje bilo koje vrste droge. „San“ navodi da je sve češća konzumacija raznih vrsta droge na fudbalskim stadionima, ali da katarske vlasti to sigurno neće dozvoliti na svojim stadionima.

BONUS VIDEO Navijači skandiraju Srbija, Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar