Foto: EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Porazom od trećeligaša Alkojana madridski Real značajno je umanjio šanse za osvajanje trofeja ove sezone, a ceh će po svemu sudeći platiti trener Zinedin Zidan.

„Kraljevski klub“ je aktuelni šampion Španije, ali u tekućoj sezoni ekipa Zinedina Zidana nikako da uspostavi formu.

U Primeri zaostaju četiri boda za vodećim Atletikom, ali imaju dva meča više od gradskog rivala koji bi mogao da stekne dvocifrenu razliku u slučaju da dobije obe utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Real se mučio i u Ligi šampiona, gde je tek u poslednjem kolu obezbedio dalji plasman iz grupe, u konkurenciji Borusije Menhengladbah, Intera i Šahtjora.

Liga šampiona je za sada jedino takmičenje u kome Real ima šanse za trofej, ali će dvomeč protiv Atalante biti daleko teži nego što se čini ukoliko se nastavi sa dosadašnjim igrama.

Španski novinar  Giljem Balag kaže da će Real na leto smeniti francuskog stručnjaka.

„Ideja je da konačnu odluku donesu na kraju sezone. Zidan je umeo da se „vrati iz mrtvih“, čak i ove sezone, ali čini se da je tim udario u zid“.

Osim poraza od trećeligaša koji je list „As“ opisao kao „jednu od najvećih blamaža u istoriji Reala“, Zidanu se zameraju pojedini rezultati ove sezone, ali i to što nije dao dovoljno prilike mlađim igračima, uključujući i srpskog reprezentativca Luku Jovića.

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

„Gubili su ove sezone od Kadiza, pa od Alavesa i Šahtjora kod kuće, Valensija ih je pobedila sa 4:1. Pobedio ih je Bilbao u polufinalu Superkupa, a sada je stigao i poraz od Alkojana. Upravi smeta što nije dao nikakve instrukcije ekipi na meču protv Alkojana, ni nakon 90 minuta, a ni na pauzi između dva produžetka. Takođe, plan je bio da se tokom sezone uvode mlađi fudbaleri, kao što su Sebaljos, Jović, Hakimi, Vinisijus, Dijaz ili Regiljon, ali on to uopšte nije uradio“, rekao je Balag.

„Marka“ je nakon poraza od Alkojana ocenila da je pravo čudo što je Zidan ostao trener, ali su male šanse da će Real do kraja sezone tražiti druga rešenja.

„Klub je odlučan u nameri da ne preduzima nikakve korake tokom sezone, ali na sve ovo gleda kao na kraj jedne ere“, rekao je Balag.

Real Madrid je poslednji put ostao bez ijednog trofeja na kraju sezone 2009/10.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar