Foto: EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Fudbaleri Alkojana napravili su senzaciju izbacivši Real Madrid u šesnaestini finala Kupa kralja posle produžetaka sa 2:1 (1:1)!

PROČITAJTE JOŠ:

Alkojano je klub koji se takmiči u španskoj trećoj ligi, zbog čega će ovaj poraz biti samo dodatna so na ranu igrača i stručnog štaba madridskog tima koji se propisno obrukao u sredu uveče.

Tim pre što je četa Zinedina Zidana imala igrača više pošto je Alkojanu u 110. minutu isključen Ramon Lopez zbog drugog žutog kartona, samo sedam minuta posle javne opomene.

Eder Militao, koji nije mnogo dobijao šansu kod Zidana, postigao je prvi gol na meču u nadoknadi prvog poluvremena za vođstvo Reala od 1:0.

Igrao se 45. minut kada je Militao bio najviši u skoku posle centaršuta Marsela, neposredno nakon izvedenog kornera sa leve strane.

Do izjednačenja je Alkojano stigao takođe posle prekida u 80. minutu, kada je Hoze Solbes na drugoj stativi sačekao da mu lopta dođe posle centaršuta Ramona Lopeza i odatle nije imao težak zadatak da pogodi mrežu.

Regularni deo meča završen je tim rezultatom, a kada se ušlo u produžetke činilo se da se Zidan „uozbiljio“ uvođenjem Krosa, Azara i Asensija umesto Iska, Odriozole i Vinisijus Žuniora.

To nije donelo boljitak u rezultatu i krajnjem ishodu jer je pet minuta posle isključenja Lopeza, u 115. minutu Huanan Kazanova postavio konačan rezultat.

Ali Dijakite je dobio pas posle utrčavanja po levom krilu, odande je centrirao u peterac za Kazanovu, a ovaj je to znalački i rutinski rešio sa nekoliko metara i ostavio Zidana i ostale u neverici.

Alkojano sada čeka protivnika u narednoj rundi takmičenja, a pobedu je u utorak uveče ostvario i Real Sosijedad koji nije imao lak posao sa Kordobom, ali ju je pobedio sa 2:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar