Barselona prodaje Seržinja Desta
Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

Novi udarac za "odmetnike".

Španski sud ukinuo je mere koje su štitile klubove koji su hteli da osnuju elitnu Super ligu, od kažnjavanja Evropske fudbalske unije UEFA i FIFA.

U sudskim dokumentima u koje je Asošiejted pres imao uvid, sud u Madridu saopštio je da ukida pravnu zaštitu pošto čak iako klubovi budu kažnjeni, to ih ne bi sprečilo da nastave sa planom za formiranje novog takmičenja koje nije pod kontrolom UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

Prošlog aprila 12 klubova je pokušalo da osnuje Super ligu, taj plan propao je za 48 sati pošto je većina odustala, izuzev Real Madrida, Barselone i Juventusa.

„Ni na koji način nije pokazano da bi pretnja kaznama za tri kluba dovela do nemogućnosti realizacije projekta“, navela je sudija Sofija Hil.

Ona je odbacila zabrinutost klubova da bi kazne vodećih svetskih fudbalskih organizacija uništile njihove šanse za privlačenje sredstava za Superligu.

Na presudu se može uložiti žalba.

Drugi španski sudija je prošlog aprila naredio FIFA i UEFA da se „uzdrže od bilo kakvih preduzimanja mera ili izdavanja bilo kakve izjave koja sprečava ili ometa, direktno ili indirektno, pripremu evropske Super lige“.

Taj potez usledio je usred pretnji da će klubovima iz Super lige biti zabranjeno da igraju u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO Debakl Sitija u meču sa Liverpulom u prvom poluvremenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar