Lion Mančester siti
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Fudbaleri Mančester sitija i Liona, u subotu od 21 čas, odmeriće snage u poslednjem četvrtfinalnom duelu Lige šampiona.

Engleski i francuski predstavnik u utakmici na stadionu „Luž“ boriće se za mesto među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta, ali i spas sezone koja je za oba kluba na domaćoj sceni protekla ispod očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici Pepa Gvardiole nisu uspeli da odbrane trofeje u Premijer ligi i FA kupu, pa bi jedini melem na ranu „građana“ predstavljao pehar Lige šampiona koji toliko čekaju u klupskim vitrinama.

„Sve može da se dogodi kada igrate jednu utakmicu, ovo je nokaut faza, ali smo spremni. Pritisak će biti prisutan, ali tako je i za drugi tim“, rekao je Gvardiola uoči meča i dodao:

„Lion je nezgodan tim, ima mnogo dobrih fudbalera. Moramo se koncentrisati na svoje zadatke, biti spremni da se borimo do kraja za tu pobedu i plasman u polufinale“.

Siti favorit

Lion je napravio senzaciju izbacivši Juventus s Ronaldom i pokazao da Mančester siti ima čega da se plaši pred večerašnje (21.00) četvrtfinale u Lisabonu. „Građani“ su svakako veliki favoriti s kvotom 1,28, a dupla šansa X2 je 3,65, dok je 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester siti – Lion.

Isti rivali snage su odmerili i prošle sezone u okviru grupne faze prestižnog takmičenja kad su Lionu pripala četiri boda (2:2, 2:1), a Rudi Garsija veruje da njegov tim posle Juventusa može da savlada još jednog giganta i tako popravi utisak sa domaće pozornice na kojoj je takmičenje završio na sedmom mestu, bez plasmana u Evropu.

„Samo su retki mislili da mi ovo možemo da postignemo. Uspeli smo. Ovo je pobeda grupe. Želeli smo da se nađemo u Lisabonu. Tu smo. Ponosan sam zbog naših navijača i zbog Liona. Ne smemo da se zaustavimo ovde. Ne posle onoga što smo pokazali u mečevima sa timom koji u svojim redovima ima pravog fudbalskog vanzemaljca Kristijana Ronalda“, rekao je francuski strateg.

Činjenica da promena formata ostavlja manje prostora za kalkulacije, što su potvrdila prethodna tri meča, ali i visoke ambicije oba kluba, najava su još jednog spektakla u Lisabonu.

Pobednik susreta u narednoj fazi će se sastati sa Bajernom iz Minhena koji je dan ranije ponizio Barselonu, dok drugi polufinalni par čine Lajpcig i Pari Sen Žermen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar