Dujković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ratomir Dujković, legendarni golman Crvene zvezde i predsednik Skupštine kluba proveo je sa suprugom 28 dana obavezne izolacije posle povratka iz Venecuele.

Dok očekuje odluku Vlade Republike Srbije da mu kao penzioneru omogući i dnevne šetnje posebno je bio obradovan gestom kluba da se u velikoj akciji starijima od 65 godina daruju pokloni, koji govore mnogo više od sadržaja.

U sredu 14. aprila je na vrata Dujkovića zakucao Dušan Jovančić koji je u ime Crvene zvezde doneo dva poklona.

PROČITAJTE JOŠ

„Baš sam se obradovao jer je akcija zaista sjajna, pokazuje da je Zvezda bila i ostala veliki, gospodski klub. Ne radi se ovde o vrednosti poklona, mnogima od nas sadržaj nije potreban jer je imao ko da nam nabavi, već je suština u samom gestu. Divno je što se klub setio starijih članova i veterana, svaka čast i tim našim igračima koji su se potrudili da nam ulepšaju dane u izolaciji“, ističe Dujković.

Pohvalio se legendarni „Duja“ da je sada „slobodan čovek“ jer mu je istekao period od 28 dana izolacije koji su dobili supruga i on po povratku iz Venecuele.

„Mi svake godine deo zime provedemo u Venecueli i vratili smo se baš kad je počelo vanredno stanje. Istekao nam je ovaj period kontrolisane izolacije, ali nam ostaje sada da čekamo odluku Vlade da i mi penzioneri možemo da prošetamo malo, a ne samo petkom u cik zore. Ali dobro, situacija sa pandemijom je takva da je potrebno izlovati se od drugih kako bi se virus što pre pobedio“.

Ni unuku, sina i snaju još nisu videli uživo od povratka u Beograd.

„Samo preko video poziva, bez zagrljaja a to nam nedostaje. Sin nam organizuje nabavku, dostavi do kuće ali se pošteno nismo videli. Jedva čekamo da se ova situacija završi, nismo navikli da budemo ovoliko dugo u kući“.

Nije dosadno…

„Nekako smo supruga i ja pronašli ritam, odvežbamo ujutru zajedno onda se dogovorimo šta ćemo po kući da sređujemo. Koristimo ovo vreme da uradimo sve što nismo u proteklom periodu pa i od ove izolacije neka korist. Pratimo informativu, čujemo se sa prijateljima. Pozovem Kuleta, Pižona, Saleta Markovića, Krivog, Đoru, pa se slatko ispričamo kad već ne možemo da se vidimo“.

Zvezda je uvek tema, ekipa koju vodi Dejan Stanković, prema Dujinom mišljenju, prekid prvenstva je samo usporio u razvoju.

„Šteta je samo što je ekipa igrala sve bolje iz meča u meč, ali ne brinem. Bodovna zaliha je dovoljna da se odbrani titula, verujem da će samo nastaviti tamo gde su stali. Nadam se da ćemo završnicu Superlige videti na terenu a ne za zelenim stolom. Posledice pandemije će se sigurno osetiti ali znam da Zvezdina superiornost u Srbiji neće biit narušena. Nastaviće sigurno da se razvija kao prethodnih godina“, rekao je Dujković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar