Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Markus Rašford, napadač Mančester junajteda, postavio je novi rekord u Ligi šampiona po brzini kojom je došao do het-trika ušavši u igru sa klupe.

Reprezentativac Engleske je u igru na susretu sa Lajpcigom (5:0) ušao u 63. minutu, umesto Mejsona Grinvuda, strelca vodećeg gola za Junajted.

PROČITAJTE JOŠ:

U razmaku od svega 27 minuta postigao je het-trik i tako postavio novi rekord, skinuvši sa trona napadača Pari Sen Žermena, Kilijana Mbapea.

PROČITAJTE JOŠ: Barsa slavila u Torinu, petica Matićevog Junajteda

Francuzu je na meču sa Brižom u oktobru 2019. godine bilo potrebno 38 minuta da postigne het-trik.

Rašford je tako postao tek peti fudbaler u istoriji elitnog takmičenja koji je ušavši sa klupe postigao het-trik.

Iza golgetera Mančester junajteda i PSŽ ostao je i Valter Pandijani, kom je bilo potrebno 44 minuta 2001. godine da u dresu Deportiva postigne tri gola.

Dalje slede Hoseba Ljorente iz Viljareala (2008. godine) kom je za het-trik trebalo 45 minuta, te Uve Resler, nekadašnji menadžer Lidsa, koji je 1998. godine u dresu Kajzarslauterna postigao het-trrik za 52. minuta.

Zanimljivo je da je Rašford mogao i ranije da stigne do het-trika, ali je prepustio izvođenje penala Antoniju Marsijalu.

Da je kojim slučajem on izveo penal, umesto Francuza i postigao gol, rekord bi iznosio 22 minuta.

I na kraju, zanimljivo je da je Rašford ponovio uspeh menadžera Mančester junajteda, Olea Gunara Solskjera, tačnije postao je prvi koji je posle Norvežanina uspeo da dođe do het-trika ušavši sa klupe.

Solskjeru je to uspelo u februaru 1999. u Premijer ligi na meču sa Notingem Forestom, u pobedi od 8:1 kada je postigao četiri gola za deset minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar