Foto: EPA-EFE/TONI ALBIR

Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić po svemu sudeći će u letnjem prelaznom roku napustiti Barselonu, prenose mediji u Španiji.

Već neko vreme se govori o mogućnosti da ofanzivni vezni igrač Barselone napusti „Kamp Nou“, pošto ima ponude iz Italije, Francuske i Engleske.

Juventus i Inter su pokazali interesovanje, baš kao i prvak Francuske Pari Sen Žermen, dok je iz Premijer lige kandidat Mančester junajted.

Kada su ga novinari „Mundo Deportiva“ pitali o tome da li će ostati u Barseloni, odgovorio je pomalo ljutito.

„Nisam vreća krompira, naravno da ću odlučiti sam šta je najbolje za mene. Želim da budem tamo gde će me ceniti. Ako je to ovde, srećan sam, ukoliko nije, biće to gde ja odlučim da ću da odem“, jasan je Rakitić.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u redove Barselone stigao 2014. iz Sevilje. Osvojio je četiri titule prvaka sa Kataloncima i jedan trofej Lige šampiona.

Ove sezone je u dresu Barselone odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima. I njega je, kao i sve, zatekao ovaj prekid sezone zbog pandemije koronavirusa.

„Svi smo bili iznenađeni razvojem situacije. Kada smo išli u Napulj, mnogo se o tome pričalo u Italiji i rekao sam našem timskom doktoru da će se stvari samo pogoršavati“, rekao je Rakitić.

I on je, kao i mnogi drugi fudbalski asovi, apelovao na sve da poštuju pravila i preporuke nadležnih službi kako bi se sve što pre vratilo u normalu.

„Najbolje što sada možemo je da ostanemo kod kuće. Voleo bih i ja da izađem i prošetam, ali nije neophodno. Moramo biti unutra. Ne dopada mi se to, ali je u ovom momentu neophodno“, zaključio je fudbaler Barselone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram