Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nekadašnji fudbaler i trener Vojvodine Radoslav Batak novi je šef stručnog štaba Radničkog iz Niša.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac na klupi Nišlija zameniće Milorada Kosanovića debitovaće već sutra protiv “svoje” Vojvodine u Novom Sadu.

“Stigao sam u ogranizovan klub, koji ima visoke ambicije i u skladu sa tim ću se i ponašati. Pred Radničkim su velika iskušenja u nastavku ove sezone, a ja sam spreman za ovaj posao i verujem da ćemo ovde napraviti dobru priču. Mnogi govore da preuzimam klub u nezgodnom trenutku, ali ja mislim da za jednog trenera nezgodan trenutak ne postoji. Prihvatam ovaj izazov, radujem mu se i ubeđen sam da ćemo ovde napraviti ozbiljan rezultat”, rekao je Batak na promociju u Nišu.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da odlično poznaje sredinu u koju je došao.

“ratio sam poslednje mečeve Radničkog, a neke igrače sam trenirao u Vojvodini. Sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem sam delio svlačionicu na Tajlandu, tako da sam i preko njega bio upoznat sa situacijom u klubu. Odradio sam jedan trening sa ekipom, polako se upoznajemo i zadovoljan sam sa onim što sam video”, istakao je Batak.

Radnički ove sezone ima za cilj novi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

“Svi znamo šta je želja ljudi koji vole ovaj klub i onih koji ga vode. Situacija na tabeli je solidna za nas i potrebno je da u nastavku sezone zaigramo na još višem nivou kako bismo ispunili ono što se od nas očekuje. Smatram da ovde ima kvaliteta i da ćemo uraditi ono što je potrebno”, poručio je Batak.